A fellow scientist

Som jag har namnt tidigare har jag borjat jobba lite i labbet med mitt projekt den senaste tiden. Idag MMS:ade Kai den har bilden till mig:

..med texten: "I'm a scientist and as you can see I'm very busy at work".

Hmm...

Imorgon ar det lordag och Halloween!! Vad ska ni hitta pa da? Jag ska forst upp och trana med Zandra och Frida2 (om dom nu orkar det efter att dom skulle ga ut ikvall tror jag.....) pa morgonen, fixa lite har hemma pa dagen och sen blir det Halloween middag och drinkar hemma hos tjejerna pa kvallen. Vi ska inte kla ut oss dock.


I'm on tv

PUh.... vilken lang dag. Skont att den ar over. Jag har i alla fall fatt en hel del gjort den har veckan, vilket kanns bra. I helgen gjorde jag dock ingenting som jag skulle gora, sa jag har en del att jobba igen nu i veckan i stallet. Det blir alltid sa med helger!! Det ar sa svart att koncentrera sig da. Speciellt nar man ar trott och slo efter en utgang dagen efter....

Idag har jag och min seminargrupp spelat in en liten film. Vi ska snart ha en presentation som handlar om fisk, omega 3, dagens problem med fiskmarknaden (att den haller pa att ta slut och vad man kan gora at saken) och vad det finns for andra omega 3 alternativ om man inte ater fisk och om dessa kallor ar lika bra eller inte. Valdigt intressant i alla fall!! Tycker jag. Sa vi har gjort ett kort litet matlagningprogram "The omega 3 challenge" dar vi tillagar en halsosam maltid med fisk som innehaller mycket omega 3 och som har blivit fiskad pa ett miljovanligt satt, sen gor vi ocksa ett vegetariskt alternativ till fisk. Plus korta intervjuer med folk pa skolan om hur mycket fisk dom ater per vecka. Mycket roligt!!


Mitt team.


Vi gjorde ett recept av Jamie Oliver: ugnsbakad makrill med pesto, citron, olivolja och green beans (?). Det blev jattegott!! Dessutom valdigt nyttigt!

Efterat fick vi ga och lyssna pa en annan grupps seminarpresentation som handlade om overviktigabarn och reklam for onyttigmat pa tv riktade mot barn och ungdomar.  Eftersom det var ett seminar och inte bara en vanlig presentation sa var man tvungen att vara delaktig i en oppen diskussion pa slutet. Alla hade blivit tilldelade olika karaktarer, foretag eller organisationer innan som dom skulle representera under seminaret. Vi hade bland annat David Beckham med oss i publiken..hehe.. det var ratt kul med nat utover dom vanliga lektionerna. Jag representerade "Offcome" som regulerar vad som visas pa TV i England. Jag fick prata om vilka reklamer "vi" har forbjudit under barnprogramstimmarna (som tex McDonalds) och vad for slags reklamer vi skulle vilja infora osv.


The Omega 3 challenge. Coming soon near you!

Lordagskvallen

Igar var jag ute med Frida1, Jessica, Zandra och Frida2 i Notting Hill, jag har knappt inte varit dar sen jag bodde dar for typ 4 ar sen tror jag. Vi skulle kora en pubrunda, men hann bara med 2 innan allting stangde. Men det var nog ganska lagom kanner jag idag, hade nog inte matt sa bra idag om jag hade stannat ute langre. Kanner mig ratt seg som det ar idag.

Jag och Frida borjade kvallen hemma hos Jessica. Zandra och Frida2 traffade vi senare i Notting Hill. Hemma hos Jessica forsokte vi gora Bellini drinkar och blandade prosecco vin med persika puree (tror jag det var) och Promegrante bar (vad heter det pa svenska nu igen?). Jattegott blev det!! Speciellt med baren till som var Jessicas ide, nu ar jag och Frida helt salda pa promegranate..mm!! Till det at vi popcorn, stekta grona chillisar och chips. Frida var ocksa helimpad av dom stekta chillisarna och ska nu kopa samma salt som Jessica anvande och gora sant hemma..hehe. Sen visade Jessica mig att man kan anvanda Skype pa min nya mobil!!! Med andra ord sa ar Jessica min och Fridas nya idol!!!



Ikvall ska jag ut pa Luis (fran min klass) fodelsedagsmiddag i Soho. Jag kanner mig inte direkt pa topp for att ga ut idag igen da jag fortfarande kanner mig lite seg ifran gardagen, men det blir sakert jattetrevligt nar jag val ar dar. Det ar Luis i min klass fodelsedag. Jag kopte det har till honom i present:


Spicy chai tea och champange truffles. Han alskar att prova pa olika slags te, sa jag tankte att den har ser god ut... Jag har lagt allt i en fin liten pase tillsammans med ett kort. Det blir val bra eller?

Inspiron mini

Just nu ligger jag och degar i sangen med mina nya netbook. Titta sa liten, natt och sot den ar!




Lill-datan brevid Neals laptop.

Nu kan jag ta med mig datorn till skolan och plugga dar! Fast idag ska Frida2 lana hem den en svang, eftersom dom inte har nan dator i sin nuvarande lagenhet. Sa idag kan dom norda sig lite dar hemma!


Idag fick vi ju en timmas sovmorgon..wohoo! Skont. Nu vantar jag bara pa att Neal ska vakna sa vi kan ata frukost snart. Jag ar vralhungrig!!


French breakfast

Imorse var John har (varan hyresvard) med ett nytt kontrakt pa lagenheten och hade med sig en stor pase med nybakade pastries, sa det blev kaffe och pastry till frukost... mm.. gott men onyttigt!!



Nu ska vi ga pa powerwalk (efter lite tjat fran min sida) fram pa stan sa vi kan branna frukosten (tar ca en timma att ga dit) och kopa en netbook (minilaptop) till mig! Weho! Behover en sa jag kan plugga i biblioteket mer. Ni far se sen.

Trevlig lordag!


Min nya telefon



Den kom idag. Weho! (Fast min ar vit, inte silver).

Oj vad mycket text det blev

Hello fellow blog nerds!

Kanns som jag knappt har varit hemma och haft tid att norda mig framfor datorn dom senaste dagarna... Det har vad som har hant den har veckan:

I mandags var..


Nina och..


Maria i London en svang. Dom skulle flyga till Prag dagen efter och spenderade darfor kvallen i London. Sa jag akte och motte dom i King's Cross efter skolan. Trevlans.

I tisdags efter skolan gick jag till Fridas jobb (hon har flyttat kontor) och fick da en liten tour av hennes nys arbetsplats. Sen gick vi till en bar 'Babbles' dar i narheten och drack lite vin och at mat.


Frida.


Titta sa fint dom hade i fonstren!

Idag min lektion gick jag upp till labbet for att prata med "min" labbgubbe Taco, ja han heter sa..hehe. Fast jag ar inte saker pa om man stavar det sa men man uttalar det sa i alla fall. Jag ska ju gora mitt projekt snart sa jag behover all hjalp jag kan fa eftersom jag inte har en aning om vad jag egentligen ska gora!! Han har skrivit ner en massa saker pa en bestallningslista pa saker som jag ska anvanda i mitt experiment, men som jag inte ens vet vad jag ska anvanda det till! Jag har skrivit ner vad jag ska ha och vad jag ska gora men nar han fragor vilken slags 'flask' jag ska ha och sa vidare sa har jag ingenaning. Ja.. nat att halla blandningen i..eheh... Om det ar nat jag inte har lart mig mycket av i mina ar pa universitetet sa ar det just att jobba i labbet... gah. Jag minns knappt vad nanting heter. Jag vet vad en pipett ar och hur man anvander den, racker inte det eller?!! Bra att jag valde att gora ett experimental project....
Sen fick jag borja forbereda en blandning i labbet, som tur var fanns det en biomedical student dar som holl med en liknande blandning som kunde hjalpa en stackars nutrition student pa traven.

Korten ar tagna med min mobilkamera. Syns det eller?:) Ahh... den ar sa dalig!! Men vet ni vad? Imorgon kommer forhoppningsvis min nya telefon pa posten!! Weej! Spannande. Det ar verkligen pa tiden for min telefon har varit inne pa sista versen ett bra tag nu. Det jobbiga ar bara att dom har sagt att den kan levereras mellan 9-6...... ah vad bra.... suck. Sa jag maste vara hemma hela dagen imorgon, vilket egentligen ar okej for jag har inga lektioner och jag maste anda plugga men problemet ar att jag inte har nan mat hemma.. alltsa det ar verkligen renrakat i kylskapet!! Jag skulle kunna ga upp och handla innan 9, men da hinner jag inte med min morgonpromenad och jag vet inte om jag pallar att ga upp och gora bada grejerna innan 9. Oj vilket dilemma! Vad ska jag valja? Mat eller promenad? Jag har juice, te och ett agg jag kan leva pa. Klarar jag mig pa det?


Frukost tajm

God morgon!

Jag ligger fortfarande i sangen och degar...slooo. Jag forsoker ladda upp lite bilder fran gardagen pa facebook men som vanligt tar det sa lang tid med varat seg-internet.

Igar var jag ute och harjade med Zandra och Frida2. Eller ja det var en ganska lugn och stadad utgang. Vi borjade med lite vin hemma hos Z&F2 i deras nya fina lagenhet med utsikt over Themsen!!! Sen bar det av till Clapham (som vanligt).

Nu ska jag och Neal snart ga och ata frukost/brunch pa varat favvostalle!! Jag tror jag ska ta en omelett och en farskpressad juice..mmm. Dom har en massa goda farskpressade juicer att valja mellan dar. Forra gangen bestallde jag appeljuice och fick gronappeljuice!! Jag har aldrig druckit juice fran grona applen forut tror jag, gott var det i alla fall.  




Lordag

Ahhhhhhhhhh.... Jag sitter har och forsoker plugga men det ar ju sa seeeeeeegt.. Det ar ju jattejobbigt att komma in i det dar med att plugga igen efter att inte ha gjort nanting pa hela sommaren. Jag maste gora ett slags intagningsprov till en kurs jag vill gora. Eftersom jag och manga andra inte har gjort kursen man ska gora innan den har sa ska vi gora ett prov i stallet. Det kanns lite segt att redan sitta och plugga innan forelasningarna ens har borjat!!

Har ar lite party pics ifran gardagen. Det blev forfest har hemma och sen bar det av till Clapham.










Fame

Igar gick jag, Zandra, Frida 1 och 2 pa bio och sag Fame! En bra film med harlig musik och dans.  Vi dansade ut fran bion...FAMEEEE I wanna live fooooreveeeer.... lalala.. Forsokte gora fame hopp, men det blev mer som sma skutt. Efterat foreslog Frida1 att vi skulle ta ett glas vin nanstans i narheten, sa da gjorde vi det. Sen blev det dock 2 glas till pa ett annat stalle... som vanligt nar man ska ga pa ett glas vin. Men vi akte anda hem skapligt sa det blev en lugn och trevlig kvall trots allt.


Storsta drickan och popcorn maste man ju ha nar man gar pa bio!!

Lite vin efter bion smakade bra tyckte Frida1 och Zandra.

Tarzans pa vag till nasta stalle.


Hela glada ganget.. weho.

Ikvall blir det party!!! Fast forst ska vi ata middag. Det blir lasange....mmm. Sen kommer Frida1 hit och sa ska vi kora lite Fame musik och dricka vino! Yeho! Kanske blir det en kaffedrink var ocksa om jag lyckas lura i dom andra det.

Pannkakor och lyxlagenhet

Ikvall har vi lagat pannkakor har hemma som vi sen at med gradde och sylt..mmm. 

Frida2 skotte stekningen, Zandra vispade och jag blandade ihop ingredienserna. Team work!

Lagenheten vi var och kollade pa var JATTEFIN!!! Neal har alltid sagt att han vill bo i dom lagenheterna och nu efter att jag har sett den som Zandra och F2 ska flytta in i vill jag ocksa flytta dit!! Varstya lyxlagenheten!! Dom ar ganska nybyggda lagenheter langst med Themsen (ligger pa andra sidan bron fran varan lagenhet) och dom har balkong med utsikt over Themsen... saaaaa fint.

(Frida1: nu vet du vart nasta forfest kommer hallas!!! Fast inte denna lordag dock).

Go peppermint

Idag har jag varit ute pa en harlig morgonpromenad med Zandra till Battersea Park, runt och sen hem. Vi korde aven traningsprogrammet fast en light version eftersom vi bada hade ont i benen och Zandra kanner sig lite forkyld. Det ar i alla fall soligt och fint i London idag!! Skont att slippa regnet. Hoppas det haller i sig till helgen! Frida2 hade ju intervju/grupptraff pa ett stalle imorse sa det var bara Zandra och jag som var ute imorse.

Dagen idag har jag spenderat till att skriva pa mitt cv och cover letter infor morgondagen. Neal har hjalp mig ganska mycket sa jag har mailat fram och tillbaka med honom med det och nu har jag precis skickat mitt cover letter till Frida1 for finputsning! Tur att man har sana som kan hjalpa en med sant dar.

Ikvall ska jag folja med Zandra och Frida2 och kolla pa ett rum i en lagenhet som ligger inte alls langt harifran. Jag hoppas det ar bra! Det ar perfekt lage och lagenheten verkar jattefin (av bilderna att doma i alla fall). Hall tummarna!

Appra pa ingenting sa har jag blivit storsta te drickaren pa sista tiden. Alltsa jag dricker ortte, sant som ar bra for halsan. Fran att ha varit kaffe alskare pimplar jag pepparmintsea har hemma och pa jobbet hela dagarna! Jag dricker fortfarande kaffe men inte alls lika mycket som forut. Kanns battre i magen med ortte.
Pepparmintste sags ocksa ska forbattra matsmaltningen och verka lugnande for magen. Jag tycker det hjalper mig i alla fall!  Dessutom ar det helt Kalori- och koffeinfritt!


Made in Sweden

For er som inte laser Tjatte Latte Pattes blogg sa far ni inte missa hans senaste film: Made in Sweden.

 

Den finns aven med bland redaktionens favoriter pa Mitt Klipp.


Champion of Kumla

Jaha da har man jobbat igen. Det kandes bra. Dagen gick ratt fort. Jag hann ocksa med att gora lite research pa jobbet infor min kommande jobbmassa pa fredag. NERVOS! Eh…hehehe….skrattar nervost… gaaaah. Okej. Det kommer alltsa en massa stora foretag till massan pa fredag som jag vill jobba for. Jag ska da ga dit och se fin och professionell ut och ha last pa en massa om foretagen och sen fraga smarta och intelligenta fragor och lamna mitt CV…. Tar-ett-djupt-andetag. Jag har darfor suttit och luslast rekryteringstips och guider och rad fran fd sokande osv idag. Ett av tipsen var att man inte skulle stalla dumma fragor som tex: 'vad sysslar ni med da?'. Hehehe. Med andra ord bor man lasa pa foretagen innan.


En sak jag har tankt pa ar att har i England ar det okej att prata om lon nar man letar jobb, medans i Sverige far man knappt namna det vid ansokningar eller intervjuer? Om man letar jobb har sa star det oftast redan pa annonsen vad lonen pa den positionen ar eller sa star det i alla fall mellan vilka summor man kan forvanta sig att lonen kommer ligga mellan. Ibland tipsen pa fragor man ska stalla under jobbmassan sa var 'vad ar lonen och hur mycket kan den hojas efter ett ar' med som en BRA fraga att stalla. Det ar val typ dodsstraff att fraga det pa en intervju i Sverige? Det var val det forsta man fick lara sig om att soka jobb hemma att aldrig fraga efter lonen pa en intervju?


Tankte avsluta det har inlagget med en idolbild pa…...moi:


Hahaha.

Det visste ni inte va? Att jag var Kumlas hogstadiemastare i luffarschack nar jag gick i sjuan!! Jag minns att jag tyckte den har artikeln var saaaa pinsam..hehe. Friditdsgarden hade klippt ut den och satt upp pa vaggen inne pa fritidsgarden sa alla kunde se den!! Det var ju inte direkt nagon som missade den.. 
Kumlas luffarschacksforening forsokte darefter fa med mig pa deras luffartraffar i typ 3 ar efterat…haha men jag ville inte komma. Ja herregud. Those were the days… nar jag var nord.


Kan detta vara en merit vart att namnas pa fredag tro?


Sightseeing in NY

Vi gick och gick en massa i New York!! Vi promenerade runt halva Manhattan. Vi akte ju tunnelbana ocksa (som inte var speciellt frasch eller bra skyltad for den delen. Den var inte halften sa fin och bra som den vi har i London), men vi valde att ga ratt mycket eftersom man da ser mer av staden. Vi ville se sa mycket som mojligt. Jag tycker nog vi hann med det mesta. Om vi hade haft en extra dag hade vi nog gatt pa nagra museum som vi hade tankt ga till men som vi inte hann med och kanske lite mer shopping;) Annars hann vi med alla dom dar vanliga tursistsajterna som man maste se. Om man aker dit igen (vilket jag hoppas pa nangang i framtiden) kanske man kan gora lite mindre turistgrejer och prova pa lite annat.

Sa sammanfattningsvis var det mycket promenderande, men resan inneholl ocksa mycket atande! Vi ville ju prova pa allt som man ska ata nar man ar i NY. Som Pizza slices (med en massa grejer pa), hamburgare (dom hade jattegoda vegetariska), donuts, prezel (hann inte med det dock), club sanwitches och stacket pancakes..osv. Forhoppningsvis jamnade det ut sig lite grann med all fet mat vi at eftersom vi gick sa mycket ocksa.


1. Grand Central Station 2. Pa baten pavag ut for att kolla pa frihetsgudinnan 3. Sjalvaste gudinnan. 4. New York Stock Exchange.


5. Ground zero. 6. & 7. Central Park.


8. Brooklyn Bridge. 9. Har sitter lilla jag och trallar i Central Park.. tralalala...jag ar i NY!!! 10. Central P - igen. 11. Times Square.


12. Hooot dog.. 13. Mer Times Square. 14. Neals club sanwich. Ratt sa rejal macka pa spett!


14. Neal kollar in det grona vattnet i Central P. 15. Frukost. 16. Empire State Building by night. 17. Ute pa middag pa en jattefin och mysig resturang i The Meat District. Jag drack varldens godaste vin dar som jag ska forsoka ta reda pa vad det var for nat.

Nu sitter jag och vantar pa att resten av hushallet ska komma hem. Neal borde komma hem fran jobbet snart och tjejerna fran sitt jobbsokande. Zandra och F2 ska gora tacos till oss ikvall..mumsfillibabba!

Tisdag

Halloj.

Morgonen idag startade med Zandras traningspass. Idag regnade det igen... suck. Man blir ju inte direkt motiverad att slapa sig ut och trana det forsta man gor pa morgonen nar det star som spo i backen (som mamma skulle ha sagt). Men man far helt enkelt  ta sig i kragen och gora det. Det kanns ju i alla fall valdigt bra efterat. Men fy vad jobbigt det var idag!!! Kandes som jag skulle spy pa vagen tillbaka..hahah... valtranad eller kanske inte..

Sen akte jag in till skolan och traffade Kai. Vi maste forsoka byta ut en kurs som vi har men som vi inte vill gora, men det finns nastan ingenting att valja mellan. Vi pratade med en larare om ett par kurser som hon har som vi kan gora men som vi entligen inte har ratt bakgrund for. Dom verkade jattesvara!! Den ena kursen inneholl jattemycket forensic (som CSI ni vet) sa vi skulle i sant fall komma in pa torsdag och fredag den har veckan da en gastforelasare skulle komma och visa oss skelettben. Vi skulle da lara oss att indentifiera olika ben och sen satta ihop dom!! OMG. Later ju valdigt avancerat och kanske inte sa relataret till vad jag vill gora. Saaa vi far nog leta vidare och hoppas pa att vi hittar nat annat. 


Kai.

Efter skolan gick jag till Fridas kontor och halsade pa. Hennes kontor var jattemysigt! Jag satt mest i soffan och lyssnade nar Frida svarade i telefon. Vi var sjalva pa kontoret sa jag kunde aven snoka runt lite medans Frida jobbade, som att kolla in i kylskapet och sant dar annat vettigt... Sen gick vi ut pa lunch, kaffe och kaka.


Fridas horna. Det ar har det hander!!


Har halls det moten ibland.

Empire State - yeah!


Vi akte upp i Empire State Building och kollade pa utsikten. Tror det var 85 vaningar!! Sa gaaanska hogt uppe... Dom gula taxibilarna sag ut som myror darifran.

 


Nu: ta tag i mitt liv

Nu ar det slut pa semestern och tillbaka till vardagen. Jag och tjejerna har precis kort Zandras traningsprogram! Sa nu ar jag helt slut och blot eftersom det sporegnade ute!! Vi sprang till Battersea park och dar gjorde vi en 'Rocky' och sprang upp och ner for en trappa och sen gjorde vi lite utfallssteg innan vi sprang hem igen. Vi kunde inte gora hela programmet i parken eftersom det regnade sa vi gjorde situps, armhavningar och stretchade har i stallet. Puh. Bra gjort av oss!!

Idag ska jag fixa med skolan, studielan, mitt CV och ga till naprapaten.

Jag fick foresten precis reda pa att jag har ett prov i uni nasta vecka?!!! Det ar ett prov for att se om jag kommer in pa en kurs jag vill gora i ar. Sa imorgon ar det bast jag drar till biblioteket och lanar den boken och borjar lasa!!


Hotellet



Lagger upp mer imorgon. Nu maste jag sova, ar saaaaaa trott.


Back in town

Nu ar vi tillbaka i London. Vi har haft det jattebra i New York! I ♥ NY!


*CoolNYcitygirl84*

Hotellet var lyxigt och frascht och ditresan gick snabbt och smartfritt. Hemvagen daremot var rena h**vetes resan... allt gick fel kandes det som.

Det borjade med att det sporegnade igar (det har for ovrigt varit fint vader) sa att vi blev genomvata pa vagen till flygbussen plus att en bil korde forbi och stankte upp vatten over hela mig och gjorde mina byxor dygnsura. Sa jag fick sitta och sjalvtorka i en svinkall buss (den hade AC:n pa??) hela vagen till flygplatsen. Vi fick dessutom sta ute i regnet utanfor flygbussen jattelange innan dom sa att den var full och att vi skulle ta nasta!! Grrr.

Nar vi kom till flygplatsen stod det att planet var i tid sa vi checkade in vara vaskor, gick igenom security och satte oss och vantade pa att fa ga pa planet. Nar vi satt dar och vantade sag Neal att det stod 'flight cancelled' pa skarmen?!!! Planet hade alltsa blivit installt fast ingen hade sagt nagot och ingen annan verkade ha sett det heller. Panik!!!

Da fick vi ga tillbaka och hamta ut vara vaskor och ta taget till en annan terminal for att se om vi kunde aka med American Airlines lite senare pa kvallen i stallet. Vi fick aven krangla med ett kvitto innan dess ocksa. Nar vi komm fam till den andra terminalen sa visste det andra flygbolaget (AA) dar ingenting sa vi far sta dar och koa i typ en timma innan vi fick hjalp. Sen fick vi ga igenom hela proceduren igen med security och allt. Den har gangen var flyget inte installt men det var forsenat en timma!!

Nar vi sen val kom pa planet fick vi sitta ytterligare en timma inne i planet innan vi lyfte for att maten till planet var forsenat!!!!! American Airlines ar dessutom ett mycket samre flygbolag an British Airways som vi hade bokat med sa allting var helt enkelt lite samre an vad det skulle vara. Dessutom fick vi varldens samsta platser i mitten av planet (5 platser i rad och vi satt i mitten) och vi som hade skyndad oss och checkat in online for att fa dom basta platserna langst bak med bara 2 i rad med BA!! Vi var saaaa irriterade!

Nar vi antligen, typ 5 timmar senare an beraknat, kom fram till London Heathrow sa ar tunnelbanan fran flygplatsen avstangd!!!!! Vi holl pa att bryta ihop vid det har laget... sa vi fick koa for att kopa biljett till express taget som gar till Paddington och darifran fick vi ta tunnelbanan hem.

Saaa vi ar ganska trotta idag. Vi har ju inte heller sovit nagot i natt mer an lite grann pa flyget hit eftersom det var kvall dar nar vi akte och formiddag har nar vi kom fram.

Jaa... vilken resa sager jag bara.

Men vi ska i alla fall vara tacksamma att vi kom med forsta basta flyg, jag tror att manga fick vanta mycket langre an sa.

Utover hemvagen sa hade vi det toppen i New York!! Jag ska lagga upp lite mer bilder senare.

Nar vi kom hem till lagenheten idag hade Zandra och Frida2 stadat och gjort fint har hemma, handlat hem mat och lamnat en pase med godis, vin, Baileys och ett doftljus i till oss! Sa det var ju himla trevligt att komma hem till i alla fall:) Tack tjejer!


RSS 2.0