Update

Det har blivit dåligt med skrivandet under juldagarna. Men det har varit full rulle varje dag. Jag har traffat en massa släktingar och vänner, shoppat och festat. Vi gick ut pa juldagen och det blev en lyckad kvall. Det var bra musik så vi svängde loss pa dansgolvet och sen traffa jag en hel del folk som jag inte har sett på år och dar. Skoj. Det är så det ska vara när man är hemma och hälsar på. Jag antar att juldagen är en väldigt bra dag att gå ut på då dom flesta är hemma och hälsar på.

I morgon kommer Neal och Simon till Sverige sa jag och Frida ska åka och hamta dom på Skavsta flygplats i morgon bitti.

Sen på kvällen ska jag och Neal in till Örebro och gå ut och äta middag med min kompis Csilla och en annan kompis från högstadiet som jag och Csilla inte har träffat på ca 7 år. Spännande. Csilla har dessutom precis kommit hem från sin semester i Mexico så vi kommer nog ha en hel del att prata om.

E x


God Jul

Nu är jag hemma hos pappa och firar jul. Vi har ätit julmat, delat ut julklappar och kollat lite på Kalle Ankas jul. Senare ikvall ska vi iväg till moster och fira jul med hela högen.

     

På bilderna är det mina små syrror: Nelly, Sofie och Fanny (tv). Sen är det pappa och farbror Lasse på bilden till höger.

GOD JUL!

/Elinor

Paket utdelning

Nu har vi haft varan secret santa har pa jobbet. Alla fick dra en lapp fran ladan och blev tilldelad ett paket med samma nummer pa. Jag fick sma lappglans i form av bakelser. Visst var dom gulliga? Frida fick en forpackning med olika produkter med bl a  badsalt och badskum.
image246

Update: lappglansen kommer har ifran.
E x

Ryanair.

Imorgon bitti ska vi ju flyga till Sverige, det ska bli fantastiskt skont. Vi har haft turen att fa taxi gratis till Stansted, det var julklappen till mig och Elli fran ett av Taxibolagen vi anvander. Hygglo sager vi. Det betyder att vi kan sova lite langre och att vi inte behover traska till Victoria mitt i natten. Dessutom kan jag gissa att vi kommer att vara ganska sa trotta/fulla/frusna vid halv fyra sa detta kom som en finfin overraskning!


image244

Kram Fx

Maskerad masker



image243

Har ar vara maskerad masker som vi har dekorerat. Vad tycker ni?
Th Fridas mask och tv min mask. /E



Last day of the year

Ahh sista dagen idag sen flyger vi till Sverige tidigt i morgon bitti. Men forst Christmas party! Som Frida har namnt tidigare sa har alla pa jobbet blivit tilldelade en svart maskerad mask var som man ska dekorera och dom finaste maskskerna kan vinna fina priser ikvall pa festen. Jag lyckades gora klart min igar kvall. Jag hade inte sa mycket material hemma att valja mellan sa jag fick bli som det blev. Jag och Frida kan lagga upp bilder pa dom sen sa far vi se vad ni tycker om vara masterverk.

E x


Packad och klar.

Igar hade jag massor att gora. Inga radda varlden grejer direkt men nodvandiga for mig. Jag packade infor Sverige, diskade, tvattade och fixade med min mask infor festen, jag badade, lagade mat och hann aven kolla pa ett avsnitt av Vanner. Ganska bra gjort av mig tycker jag.

Imorse blev jag som sagt hamtad av Elli och Neal. Jag var ocksa uppe med tuppen och hann till och med ga till Tinto's for en morgon-Mocha.

Johanna ringde precis, vi bestamde oss for att aka till Safsen pa Sondag for att aka slalom. Gud vad kul, jag har inte akt skidor pa ca 10 ar, sa det kanske ar dags!!



Ah vad harligt!

Kram Fx

Update: Nu har vi bestamt oss for att bada bastu pa lordagen, vilken harlig semester det ska bli!

Uppe med tuppen

I dag var jag uppe med tuppen. Klockan 6 vaknade jag och gjorde mig i ordning sen akte jag och Neal hem till Frida och hamtade upp henne och hennes resvaska eftersom vaskan ska hem till mig. Sen slappte Neal av oss pa jobbet och vi kom precis i tid.

Jag gick aldrig till gymmet igar. Efter jobbet hade jag ingen lust eller ork att ga dit dessutom hade jag en massa som behovde goras. Jag kommer formodligen inte att ga dit i dag heller. Sa jag far val ta tag i det nar jag kommer tillbaka efter jul.

Igar kopte jag harfarg for att fixa min harutvaxt. Jag kopte samma som jag alltid gor.. trodde jag. Nar jag kom hem hade jag kopt "honey blond" och jag brukar kopa "blond". Jag hade bara tagit den fran hyllan utan att egentligen kolla ordentligt. Men sa jag fargade haret med den i alla fall for jag hade ingen lust att ga tillbaka till King's Road pa lunchen idag igen och byta. Det blev ingen jatte stor skillnad men haret ar nu lite morkare men jag ar fortfarande blond. Det blir sakert battre efter ett par tvattar. Det brukar oftast vara sa. Men det ar anda kul med en liten forandring. Man trottnar ju sa latt pa ditt har.

E x


Lyx

Det ar sa kallt och morkt ute sa kanns som att det ar mitt i natten men klockan ar ju bara kvart over fem har. Det betyder att det inte ar sa langt kvar tills det ar dags for hemgang.
Ikvall kommer Neal och hamtar mig pa jobbet. Lyx. Det passar valdigt bra just ikvall eftersom jag har en massa grejer som ska hinnas med. Vi ska aka direkt till gymmet och sen hem och fixa en massa infor hemresan pa torsdag och sen sova. Ikvall blir det ingen slappar kvall minsan. Vore skont om jag fick det mesta gjort ikvall sa jag kan relaxa i morgon.

E x


Jo Malone skincare


Vi har nu varit till King's Road och bytt vara Jo Malone parfymer som vi fick i present av jobbet till hudvards produkter i stallet. Vi valde ett litet skin care kit med ogoncreme, ansikscreme, cleanser och lite annat smatt och gott i. Vi far prova och se om det ar nagot att ha.

Vi har aven handlat presenter till "secret santa" pa torsdag. Sa nu ar jag mer eller mindre klar med mitt julklapps handlande. Nice.

E x

Mask.

Igar borjade jag dekorera masken infor julfesten. Den kommer att bli sa fin sa fin!! Som sagt, bildbevis kommer, formodligen pa Torsdag.

Idag jobbar bade jag och Elinor en riktigt lang dag. Jag borjade 08.00 och slutar 18.30, Elinor borjade 08.30 och slutar samtidigt som jag. Men det ar bara att bita ihop. Vi tankte ta langlunch och ga en svang till King's Road. Da ska jag kopa mig en Mocha och nat gott till lunch, sen ska vi byta vara julklappar vi fatt...hehe. Cheeky.

Fx



Honeycomb.


Laura hade fatt en hel box med godis och grejer fran Australien. Vi ville forstas ata allt men holl oss. Istallet smakade vi pa Violet Crumble. Australiens Cadbury's svar pa Crunchie. Det var supergott. Smakade inte lika brant som Crunchie garna gor. Nu vill jag gora sant hemma. Kanske bast att be mamma efter forra veckans handelser i koket hos Elinor...



Fx

Haha..

Jag hittade den har serien pa en annan blogg. Jag tyckte den var lite rolig.

image24

Pratade med mamma forut som rakna upp allt som skulle vara med pa julbordet. Ahh sa nu ar jag riktigt hungrig.

E x

Mandag

God morgon!

Idag ar jag pa jobbet. Jag ska jobba fram till pa torsdag sen aker vi till Sverige pa fredag morgon. Jag ar nu klar i skolan for i ar! Woho! Jag hade mitt sista prov i fredags sen har jag ingenting foran andra veckan i januari. Det kanns riktigt skont kan jag saga.
 
Ha en bra dag alla kara lasarare.

E x

Superglue.

Idag motte jag upp Elli for lite julshopping. Mitt "viktigaste" inkop var superlim till masken jag ska dekorera infor julfesten. Jag handlade en del grejer, bla ett par nya skor och lite julklappar. Jag var helt saker pa att jag hade kopt lim, men nar jag kom hem fanns inget dar...sa irri.

Elli, om du laser detta, kan jag lana ditt over natten imorgon om du inte behover det?

Nu kommer Simon tillbaks, jag skickade ut honom att kopa kaffe.

Kram F

FCUK

Nu sitter jag hemma hos Elinor och dricker vin. Laura cancellade och Johanna skulle pa en annan fest sa jag akte hem till Elinor istallet.

Igar var jag och Simon ute och at julmiddag pa en restaurang som heter Mimosa. Maten var hyfsad men vinet var smarro. Imorse forlorade jag som vanligt sten, sax, pase sa jag fick ga ut i kylan och kopa frukost!

Jag akte ner till King's Road for att traffa Annelie och passade pa att byta en klanning. Jag hittade en jattefin, som dessutom var pa rea. Perfekt till julfest och nyarsfirande.

image236

Denna skapelse kommer ni att se mig svanga mina lurviga i!

Nu ska jag aterga till vin och trevligt sallskap!

Imorgon blir det shopping med Elinor, sen mys med Simon.

KRAM F

Jo Malone

Imorse nar jag kom till jobbet blev jag sa glad for hogsta chefen hade kopt julklappar till oss tjejer i receptionen.
Vi hade alla fatt varsin present fran lyxiga Jo Malone. Jag tror att det ar en parfym men vill inte oppna den for den ar sa fint inslagen. 

 
            


      
Hurra vad jag gillar julklappar!

(Elli, du far din pa Mandag!)

Fx

Lordag.

Vi funderar pa att ga till Henry J Beans pa Lordag kvall for drinkar och kanske mat. Ganska nara for alla och ett allmant trevligt stalle.



Nu ar inte detta en bild fran den i Chelsea tyvarr, men jag hittade ingen annan...

Fx

Gold & Black

image234

Jag har jul stress just nu. Det kanns som jag har sa mycket sma grejer att fixa innan jag aker hem. Vilket ar en vecka kvar! Det ska bli jatte kul att aka hem dock. Jag har handlat dom flesta julklapparna men jag har fortfarande lite grejer kvar som maste avklaras i helgen.

Pa bilden ovan ar det grejer fran Zara Home. Dom har nu sa att man kan bestalla online. Jag ska dit pa lordag och kolla efter nat till mormor. Jag pratade med mamma och hon tyckte att jag skulle kopa typ salladsbestick eller servetthallare eftersom det ar kul att ha sant att variera med nar man far gaster. Dom flesta i min slakt alskar allt som har att gora med inredning och grejer till hemmet.

Till vanster ar det ett salt och pepparkar i guld, i mitten ar det salladsbestick och till hoger servetthallare i guld. Dom hade flera salladsbestick att valja mellan sa det blir nog det om det finns i affaren.

E x

Lucia

Jag hade ju glomt att det ar Lucia idag! Ah, vad mysigt. Nar jag fixade mig for jobbet imorse sa lyssnade jag pa mitt kara Stefan Bosch band anno 1983, vilka harliga julsanger, vilken stamning! Synd att man inte firar Lucia har.



Fx

SEG?

Fick precis detta mail fran Elinor...

"Jag vill bara informera dig om att klockan 09.45 (ja jag tog tid) klickade jag pa "kommentarer" lanken pa varan blogg for att skriva en kommentar. Klockan ar nu 09.54 och sidan laddas fortfarande. Jag har alltsa inte kommit in pa kommentarer an.   JAG HATAR DEN HAR DATORN. Sa jag tror inte det blir nagra blogg inlagg for min del idag."

Seg som Homer...
 
Klart slut, varulvstjut.

Fx

Jul-lunch.

Idag ska jag och Beth ut pa Jul-Lunch, det ser jag fram emot. Hoppas min mage klarar det...jag var namligen hemma fran jobbet igar pga en stomach bug. Ajaj.

Vi ska ga till Buchans, jag kollade precis in deras hemsida och de hade Haggis (typ polsa), ah vad gott!



Elinor, ska du med? 14.00.

xxx

Bildbevis.

Har kommer, som lovat, nagra bilder fran gardagen. Jag skulle ha tagit fler inser jag nu...

image233

Sa har sag den branda chokladen ut...jag var ju tvungen att smaka och det smakade satan!

 Brownies

 Chokladkola

Idag har jag bjudit pa mina krokofanter pa jobbet, de var poppis iallafall!

Kram Fx

Domestic goddess?

Nej ni, nan gudinna i koket har jag aldrig varit, och kommer sakert heller aldrig att bli. Gardagen var mycket lyckad. Tyvarr har jag inte tillgang till den dator jag brukar ha forran sent i eftermiddag, da kommer fler kort up, jag lovar!

Efter vart kalas kande jag mig ganska bloated av allt socker och skrap man tryckt i sig, sa nu blir det lite halvdetox ett tag framover. Pa vag hem sa Simon att nu visste han precis vad han skulle kopa till mig i julklapp. Han hade velat mellan nagra grejor sa han men nu var han saker....Jaha, sa jag. Vad kan det vara? "Cooking lessons" sager han jattenojd.... Det sager val allt..?

Val hemma lagade vi beans on toast for tro det eller ej, men det har jag aldrig atit. Jag tyckte att det var jattegott sa det ska det bli ikvall med. Jag ska ha en kvall hemma i sangen och kolla pa 24 och lagga mig tidigt. Ah vad jag gillar!!!

Kram Fx

Brand choklad

image232
Idag har vi bakat en massa. Vi gjorde kanelbullar, brownies, kola och marsmallows med choklad och strossel pa. Har pa bilden sitter Frida med hennes fardiga choklad marsmallows. Bakning gick bra forutom att Frida lyckades branna chokladen i micron som sen stank i hela lagenheten. Chokladen hade blivit svart och rok rykte ifran den. Ja vad kan man saga? Master kocken i koket eller?

Sen kom Simon over och fika med oss. Vi drack varm glogg till fikat sa vi skulle fa lite julstamning.

E x

Julbak.

Idag ar ju stora bakdagen for mig och Elinor (och Neal som ska hjalpa till). Jag har kollat lite recept och tror att foljande kommer att bakas idag:

Kanelbullar
Brownies
Kanderade mandlar och notter
Krokofanter
Knack
(Pepparkakor, men det koper vi fardiga)

Rapport kommer senare!

Fx

Regn och rusk!

Hej pa er. Jag borde ha skrivit i helgen men har inte haft tid riktigt, som tur ar har ju Elinor kept you up to date!

Helgen  har varit mycket trevlig och kandes ganska lang. Pa Fredagen gick jag, Laura och Natalie ut pa ett par drinkar. Det var jattemysigt. Sen akte jag hem till Simon och mos med honom.

Pa Lordagen kom jag hem vid ett, jag fixade och donade lite hemma innan jag gjorde mig klar for en kvall med Johanna. Vi at middag med hennes flatmates innan vi gjorde stan osaker. Vi hade planerat en bar-runda men stannade pa andra stallet for det var sa bra. Bra musik, trevlig stamning, goda drinkar och en bra lokal. Dar stannade vi till halv tva ungefar, sen drog jag hem.
Sa har sag det ut:

image227




Vi blev ganska fulla, men pa ett trevligt satt, jag insag inte att jag var berusad forran jag kom hem.

Igar var det allman recovery pa formiddagen, sen kom Simon over och vi kollade pa 24, lagade middag och slappade. Jag skamde bort honom lite med massage och ett varmt bad.

Vad har ni gjort?

Fx

Gardagen


image226

Gardagen var trevlig. Vi tog det ganska lungt. Vi at middag hemma och gick sen till en bar har i omradet. Nar vi sen kom hem pa natten kalasade vi pa chips och tog en massa muppiga kort.

Idag har Zandra och Martin varit pa Harrods och i stan en svang medans jag och Neal har varit pa gymmet, handlat mat och stadat ordning har hemma lite. Jag har aven kopt nagra julklappar idag. Vi passade pa att ga i lite affarer pa vagen till gymmet.

E x





Tonight

image215

image216

image220

E x

Saturday

Idag har vi shoppat och gatt en massa. Jag och Zandra akte in till stan innan Neal och Martin i morse och handlade en massa julklappar. En tag senare kom grabbarna in och gick pa stan med oss en svang sen gick vi och luncha pa O'neils pa Carnaby Street. Vi fick vanta sakert en timma innan vi fick maten for det var saaa busy.
Det var verkligen packat med folk i stan idag. Vilket jag hade raknat med eftersom alla aker till London for att julhandla.

Nu har vi varit hemma en liten stund och slappat, druckit kaffe med Baileys och snart ska vi gora nachos tallrik. Sen gar vi nog till nan local pub. Alla ar trotta sa vi orkar inte aka nanstans utan vi stannar i omradet.

image214

E x

Weekend.

Nu narmar sig helgen...hurra! Snart ar det dags for oss brudar att ga pa ett par drinkar. Jag kanner mig lite sugen pa att bli berusad faktiskt men ska ta det ganska lugnt. Dels for att jag ska sova hos Simon ikvall men aven for att jag ska partaja imorgon.

Hoppas ni far en trevlig helg, vi kanske hors.

Kram Fx

Arets story.

Madeleine McCann borde val ga till historien som arets bogus story, men den ar hur som ganska tragisk. Darfor tycker jag att arets story ar den som pryder lopsedlarna nu, om den "forsvunna" kanotisten som helt enkelt ar en stor bluff. Ganska klantigt egentligen, och framforallt sarande for personerna iblandade. Tex sonerna, om det nu verkligen ar sa att de inte visste om det.  Jag vill verkligen veta hur de alla tankte...och VARFOR?

image209

Vad tycker ni?

Fx

24

Jag ar hooked....pa 24. Jag tror att ni som har sett det haller med om att det ar beroendeframkallande.

Jag strackkollade pa series 1, kollade pa nagra avsnitt av series 2 och har nu borjat bade pa 3 och 4. Inte sa smart kanske men det funkar. Det ar bara sa svart att slita sig, men ibland maste man ju sova faktiskt.



Ar Jack Bauer coolast i stan? Ar han en man som alla grabbar ser upp till? Jag vet iallafall en som vill vara som honom...

Fx

Hemgang

JAA.. dom kom med planet. Nu kommer dom till London. Lite senare an planerat men dom KOMMER! Skont. Var lite orolig att dom inte skulle komma med. Det fanns namligen bara en plats kvar men nu sa blev en plats avbokad sa dom kunde aka med.

Om 5 minuter ar det hemgang. Nice. Det regnar ute dock.. sa jag far traska hem i regnet.

Ha en trevlig kvall gott folk.

E x

Mer photoshop

image212


Nu har jag trixat lite mer med bilder. Den har gangen anvande jag bade paint och photoshop. Jag gjorde egen ram eftersom jag inte kunde hitta nagra mallar. Men om jag forminskar bilden sa blir ramen forstord. Jag lyckades dessutom vinkla bilden for mycket. Jaja... jag lar mig val nan gang.
 
Pratade med Zandra forut dom sitter nu pa flygplatsen och vantar och ser om dom far folja med nasta flyg till London. Stackarna...

E x

Jag+photoshop

 
image205
Jag har forsokt mig pa photoshop igen. Jag kan inte riktigt med programmet. Jag lyckades i alla fall trixa lite med den har bilden. Sen hittade jag ramen online. Kan man inte gora ramar pa photoshop? Det var inte riktigt en san har ram jag hade tankt mig..

E

Ryanair........

Jag vet att Ryanair ar ett budget flyg sa man kan inte rakna med sa mycket. Men idag ar jag javligt irri pa dom. Zandra och Martin skulle flyga med ryanair till London idag klockan 12 men nar dom kommer till flygplatsen sager dom att flyget har blivit andrat och att det gick klockan 10 i morse. Men Zandra har inte fatt nat mail som sager att dom har andrat flyget! Dom fick ett tidigare om att tillbaka resan hade blivit andrad, men ingenting om det utgaende flyget. Nar ryanair skickar ut mail om andringar sa far man alltid klicka pa "confrim the change". Sa eftersom dom inte har fatt mailet har dom inte gjort det, borde inte ryanair ringa dom och se till att dom har sett andringen? Vad ar annars poangen med att confirm the change om det anda inte spelar nagon roll?

Dom ska vanta pa flygplatsen tills i kvall och hoppas pa att komma med kvalls flyget..... stackarna. Zandra var jatte ledsen nar jag ringde. Dom hade verkligen sett fram emot att aka till London. Jag hoppas dom kommer med flyget.

E x


Röklukt.

Jag och Simon gick till lokala puben igår för mat och fotboll. Tyvärr serverade dom ingen mat för kocken hade gått hem tidigt, så vi kollade klart på fotbollen och drack ett par drinkar innan vi gick hem och lagade mat.

Sömntuta som jag är somnade jag ganska tidigt. Jag vaknade vid halv fem av att något inte kändes rätt. Det luktade så konstigt i lägenheten så jag sprang ner till köket där ugnen stod på och massor av rök vällde ur. Beth hade lagt in nåt i ugnen och sen somnat. Kvar var två kolbitar och en stinkande lägenhet (och en MYCKET irriterad Frida).

Idag ösregnar det men jag ska hoppa in i duschen och trotsa regnet för lite shopping.

Kram Fx

God morgon

Nu ar jag pa jobbet och det ar busy, busy..

Vi har fatt en julgran har i receptionen. Mysigt. Synd bara att det regnar ute.

Idag kommer kusinen. Neal ar ledig fran jobbet idag sa han ska ga och mota upp dom vid bussen nar dom kommer fran flygplatsen. Sa ikvall nar jag kommer hem ar dom redan dar, och Neal har lovat att laga middag tills jag kommer hem. Nice.

USB xmas tree ready for the holiday season












Jag hittade den har nordiga USB julgranen pa thinkgeek. Sa om man inte far plats med en riktig gran pa kontoret kan man ha en liten mini mini gran.

Kram E


Julhandla

Imorgon är jag ledig och ska julhandla lite tror jag.

Jag behover köpa  nåt  till jobbets secret Santa. Lite småpresenter till  familj och vänner, men viktigast av allt är ju förstås nåt till mig själv...hehe.

Jag vill ha en ny fin kjol, nya leggings och  kanske en klänning. Det är mitt mål för morgondagen. Dessutom behöver jag lite nya hygienartiklar såsom  rakhyvlar, mascara och balsam. Wish me luck.

Simon är på väg hit, han föreslog att vi skulle gå ut och äta på en pub...jag undrar om det är fotboll på TV...

När jag är hemma i jul ska jag skriva ett CV och börja kolla efter nytt jobb. Är det nån som vill erbjuda mig ett bra jobb? Hör av er...

Kram Frida x

Elinor

Elli. Jag ar ledig imorgon. Kan du ga straight till London House imorgon 08.30 please?

Kram

Starving

Satan vad hungrig jag ar....Snart ar det dags for lurreburre.


Fx


Top 10.

Folk som kanner mig val vet att jag alskar godis och glass och vet oftast det mesta om det basta. 
Darfor tankte jag publicera en topplista over mina favoriter genom tiderna...Jag borjar med glassar!

10: 88:an

Denna glass gillar jag egentligen inte om det inte vore for krokantlagret. Men den ar ju harlig klassiker som maste finnas med!

9: Lollipop

En riktig 80-tals goding med tuggummi i pinnen. Fargglad och sliskig, I like.

8: Pop up, senare kand som Calippo.

En laskande godsak med erotiska anspel.

7: Glassbat, gjorde debut som Smuggler.

Ah vad jag gillade denna glass. Lite cool och haftig liksom. Tyvarr kunde sjalva skrovet, alltsa kexet, vara segt ibland och det gillar inte jag.

6: Lakritspuck

Bara ett ord: YUM!

5: Sandwich

Denna rackare ar ju verkligen en klassiker. Jag blev ypperligt fortjust i dennes syster med pepparkakssmak!

4: Nogger

Nu borjar vi narma oss toppen och Nogger ar ju en klassiker som aldrig kommer att ga ur tiden. Men please, mer Nougat for tusan!

3: Tip-Top

Egentligen tycker jag att denna glass ar ganska acklig, men pa en gott satt. Don't ask. Glada blev manga iallafall nar denna strut gjorde comeback.

2: Daimstrut.

Fy fan vad god. Som en maltid av socker.

And the winner is:

1:
Snack

Kolasas,  marsmallows, jordnotter och choklad. Ett vinnande koncept i mitt tycke!!! Introducerades 1986, man tackar for det, men var ar den nu GB?

image202

En hedersplats ger jag till Piggelin och Igloo. Grattis.

Julfest.

Vi arbetar med tva olika taxifirmor och har aven en for back-up. Sjalvklart blir man ju lite "kompis" med dom som jobbar dar nar man pratar med dom flera ganger varje dag. For tva ar sen gick jag och Elinor pa deras julfest. Vi sag val ganska mycket fram emot det, dels for att fa traffa alla i verkligheten, men ocksa for att fa lite gratis mat och sprit. Ja herregud kan man val bara saga....vilken disaster. Nar vi kom dit var de for blyga for att prata med oss sa vi fick underhalla oss sjalva. Det var lite trist men vi skrattar at det idag.

Hur som, idag kom deras hogste chef in och bjod in oss personligen...vad fan sager man da?

Elinor...ska vi? 

xxx

Allt gar fel

Nu har jag kranglat med min bank i over en manad.
Forst kan jag inte anvanda mitt kort, sa jag gar till banken dar dom sager att dom har skickat ett nytt kort till mig for over en manad sen och att det ar darfor mitt nuvarande kort inte fungerar. Men eftersom jag inte har fatt nat kort, skickar dom ett nytt. Men jag far inte det kortet heller sa jag far ga tillbaka till banken igen. Da visar det sig att dom har skickat korten till min gamla adress, trots att jag andrade min adress i januarie nar jag flyttade, vilket ar nastan ett ar sen!

Efter tredje forsoket far jag antligen mitt kort. Tack. Men da saklart ar det nat annat som gar fel; jag kan inte anvanda min online banking. Jag ringer till banken som sager att det sakert ar nat fel pa min "dosa" (som dom precis har borjat med i England) och skickar en ny. Idag nar jag skulle forsoka med mina nya dosa stod det att dom har last mitt kort!

Jag blir galen! Sa nu maste jag ga till banken i morgon igen. Kan ingen gora nanting ratt? Jag behover ett fungerande konto.

E

Bak del 2.

Jag kom pa nat annat smarrigt som man ganska enkelt kan svanga ihop. Nu glomde jag visserligen vad de heter, men man blandar bara smalt smarrig choklad med tex corn flakes eller rice krispies. Undrar hur de skulle smaka om man blandar i lite jordnotssmor...? Kanske pa Mandag Elinor...?

Jag ar svinsugen pa gottgottigottgott men ska forsoka halla igen nu infor julen. Jag joggade hem igar i en helsikes motvind och ska gora samma sak ikvall. Sen ska man ju ata upp sig igen pa julen, men da kan man gora det med gott samvete!

Fx

Mocha me.

Igar sag jag en reklam pa TV for en kaffebryggare jag tyckte var otroligt stylish.

Nescafe' Dolce Gusto hette den och sag ut sa har...

image201
Den finns aven i svart och vitt och sag sadar harligt lyxig ut.

For mig som alskar en harlig Mocha finns aven Nestle's CoffeeMate Mocha Creations. Men jag tror att jag ska ateruppliva Beths Espresso maskin och blanda i lite harlig chocolatesyrup...men sen maste man ju forstas adda steamed milk...hmm. Jag behover en MOCHA Maskin! Help?!

Fx

Tisdag

Puh. Jag hade panik igar infor mitt nutrition test som jag hade idag. Igar satt jag och hard pluggade hela eftermiddagen och kvallen. Men det gick bra pa provet, jag fick 80%! Vilket jag ar valdigt nojd med. Man behover ha 70% for att fa en first,  vilket ar det hogsta betyget. Sa nu ar det bara att satta igang med nasta grej. Franska! Vi har  speaking test pa fredag. Vilket kommer bli svart for mig for jag ar inte sa bra pa att prata franska, det ar lattare att lyssna och forsta. Som alltid med ett nytt sprak.

Pa torsdag kommer min kusin och hennes pojkvan till London och halsar pa nagra dagar. Kul! Sen ar det inte langt kvar tills vi aker hem till Sverige. Jag langtar. Men innan det har vi varat Christmas party pa jobbet att se fram emot. Festen ar pa torsdagen innan jul, sen flyger jag och Frida till Sverige tidigt fredag morgon. Sa vi kommer aka direkt till flygplatsen fran festen. Ja vi far se hur det gar....

E x


Kak och bakdag.

Pa Mandag ska jag och Elli ha julbaksdag. Det ska bli jattekul. Jag sitter och dreglar over recept. Vi funderar pa lite olika smaskigheter som kanelbullar, marknadsgodis och mjuk pepparkakemuffins. Pepparkakorna ska vi dock kopa fardiga.

Arla har manga harliga recept, dar far jag min inspiration ifran!

Nar jag var liten alskade jag Radiokaka:
Farfars julradiokaka

Ingredienser
150 g smör
300 g mörk eller ljus choklad
1 dl florsocker
1 msk pepparkakskrydda
2 äggulor
20 kex, typ Mariekex

GOR SA HAR:

Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Bryt chokladen i bitar. Lägg ner dem i smöret och rör tills de smälter. Rör ihop florsocker, pepparkakskrydda och äggulor. Rör ner den ljumma chokladsmeten. Klä en avlång form, ca 1 1/2 liter, med plastfolie. Bred ut ett lager chokladsmet i botten. Varva sedan kex och smet. Avsluta med smet. Låt stelna i kylen över natten. Skär kakan i skivor med vass kniv.

Nat som ar gott och enligt mig valdigt enkelt ar mjuk pepparkakemuffins med lingonsylt. Man koper bara en mjuk pepparkakemix, ror ihop det och haller med muffinsformar. Sen toppar man med en klick lingonsylt. In i ugnen bara sen ar det klart! Mums! (TIPS: Toppa med lite glasyr for extra mumsighet!!)

Minichokladmuffins

Fx


Manflu!

AL som jobbar i security har ar snuvig och tycker sa synd om sig sjalv. Han klagar och tjurar. Men va fan! Sager jag och Laura, ga hem da istallet for att smitta oss.....herregud. Karlar ska altid overdriva!

Vi diskuterar hur synd det ar att skolor nu ska sluta med Nativity plays och julfirande for att det ar offensive for andra religioner. Detta ar for mig helt ofattbart! Att ta seden dit man kommer....haller inte det fortfarande? Ar det inte lika viktigt for alla, barn som vuxna, att uppleva och lara det lands traditioner som man lever i? Nan som har asikter om detta?

Snart ar det iallafall jul och jag vet en som ska fira rejalt och det ar jag! Jag alskar julen!!!



Kram F.

Stada

I Lordags blev det ju stadning for hela slanten fram tills eftermiddagen, da tog jag pa mig joggingskorna och tog mig en tur i regnet. Sen kom Simon over och vi drack vin och kollade pa The X-Factor. Jag blev ganska berusad for jag drack en flaska vin... Det var roligt. Sen gick vi ut och at middag. Sen var jag full och vi tog en taxi hem. Det var faktiskt en rolig kvall.

image192

Jag och min pudding!

Pa Sondag morgon vaknade jag tidigt och var ganska pigg. Vi gjorde Sten, sax, pase om vem som skulle ga och kopa frukost. Jag forlorade forstas men Simon erbjod sig att ga anda. Men jag drog pa mig regnjackan och gick och kopte croissanter och kaffe som vi at i sangen samtidigt som vi kollade pa 24. Mysigt.

Fx

Fx

Defrost.

Igar hade jag Johanna over pa lunch. Jag bjod pa tacopaj a la Elinor och sallad. Mycket gott. Frysfacket i var kyl har totalfryst och Simon blev irii i forrgar nar hans glass inte fick plats, eller ja, det gick liksom inte att stanga kylen alls. Sa igar blev det defrostning av frysfack. Sa har sag det ut:

Johanna ser glad ut anda.

 Jag hackar loss is med en pizza slicer.

Nar vi var fardiga sag koket ut som en slagfalt....

Fx

Det ar kattens dag idag

image188


Det har ar mammas katt, Prins. Han var jultomte forra aret, och idag firar han kattens dag.

E

PUH!

Nu har jag städat och donat hela dagen och förbereder mig för en joggingtur. Min laptop blev fixad i helgen och brorsan tyckte att jag skulle ha Mozilla istället för Explorer. Men med Mozilla kan man inte copy en bild och paste på bloggen pga copywright palava. Irri. Detta måste lösas snarat!

Idag eldar jag 1:a December på mitt månadsljus!

Elinor drömmer om lyxiga ögoncremer och jag drömmer om en Mocha...

xxx

Luxury eye creme

image185

Jag har hort att den har ogon kramen ska vara helt fantastiskt bra. Den kostar £120! Jag var bara tvungen att kolla upp den eftersom jag har hort sa mycket om den. Men priset ar lite for saftigt for min smak. Men om det nan som ska aka till USA ar det vart att kolla upp den for da kan man sakert fa den for halva priset.

Det var den har ogon kramen jag pratade om harom dagen Frida!

E x

Natt mat

Idag kanner jag mig sa seg. Jag gick ut igar, vilket inte var planerat. Nina ringde pa kvallen och fragade om jag ville ta en drink. Sa vi gick till en pub i Pimlico, sen vidare till ett annat stalle eftersom det forsta stangde vid 11. Sen stangde aven det andra stallet sa vi gick vidare till en gay bar i Victoria. Det var det anda som var oppet. Det var ganska tacky bar med karaoke. Sa det kanske inte var det basta stallet, men det fanns inte sa mycket att valja mellan. Sen kom jag hem ranglandes vid 2 tiden och var jatte hungrig. Vi hade nastan ingen mat hemma som jag ville ata sa jag gjorde en liten paj. Det kanske inte ar det mest normala att borja laga en paj klockan 2 pa natten, men ar man hungrig sa ar man. Jag slangde i lite allt mojligt, men det blev ratt bra anda.

Neal har bil i helgen igen sa vi passade pa att storhandla mat idag. Vi koper alltid en massa extra grejer nar vi har bil. Sa ikvall ska vi bara vara hemma och ta det lungt. Jag vet inte vad vi ska ata ikvall men jag tror det blir nat med couscous, svamp och grillad haloumi.

image184

Vad ska ni gora i helgen?

E x

Latmask

Vilken liten latmask jag är. Somnade om utan problem och vaknade klockan halv elva. Nu har jag satt på en tvätt och ska snart börja städa. Kul.

Imorgon har jag bjudit över Johanna på lunch, vad ska jag laga för mat? Några ideer please?

Jag ska nog surfa in pa arla.se och få mig några bra tips.

Elinor, vad gör du idag?

fx


Julklappar

Jag efterlyser roliga tips på julklappar! Till föräldrar, syskon, vänner, kollegor, pojk/flickvänner osv!

Fx

Godmorgon.

Jag har varit uppe i en timma redan men ska nog sova lite nu. Gick bara upp för att säga hej då till brorsan och co. Det har varit jättekul att ha dom här, men det ska på något sätt bli skönt att återgå till det normala. Idag ska jag städa och dona under dagen, kanske gå och handla lite. Mest slappa. Ikväll ska jag och Simon gå ut och äta tror jag.

Jag hade tänkt kolla på Dexter  series 2 nu på datorn, men det funkade inte så jag blev lite sur, men då får jag sova istället!

Fx

hemma

Nu har jag internet hemma! Nu blir det mer frekventa inlägg och uppdateringar. Men viktigast av allt! Sömn!

Natti natti.

Fx

RSS 2.0