Viloläge...

Idag på morgonen var mamma och jag ute och gick och tog lite fina naturbilder.


Ett vattenfall på en sten som frusit.


Visst ser det kallt ut? Men vackert...

På eftermiddagen joggade jag och farsan, det gick väldigt bra och när vi kom hem belönades vi med:


SMÖRGÅSTÅRTA!!

Såhär har det sett ut mest hela tiden hemma hos oss:

Jag och Izza i "viloläge" i soffan. Är det semester så är det!

Imorgon ska jag upp tidigt och åka in till Örebro till mina kompisar Stina och Ella och fira nyår. Vi ska träna, sola och bada bubbelpool på förmiddagen innan bubblet i poolen byts mot lite starkare bubbel, god mat och kära vänner. Kan det bli bättre?

Hur ska ni fira nyår?

Nu ska jag kolla på hockey på tv.

Kram Frida.

Tillbaka

Nu ar jag tillbaka i London! Jag fick ga upp svintidigt i morse for att aka till flygplatsen och pappa med eftersom han skjutsade mig. Klockan 3.30 akte vi hemifran!  Jag skulle egentligen ha akt igar kvall, men Ryanair andrade mitt flyg till en san har dum tid. Aven om det var jobbigt att aka tidigt sa var det ju skont att komma till London pa morgonen i stallet for pa kvallen, det ar ju roligare att hinna med att gora saker i stallet for att ga och lagga sig direkt. Idag har vi hunnit med en hel del:  stadat lite har hemma, handlat mat, bytt julklappar med varandra och kollat pa en film. I morgon ska jag rycka tag i mig sjalv och forsoka plugga lite under dagen, det ser jag inte fram emot. Usch. Men sen blir det party pa kvallen forstas.

Har ar tva bilder fran nar jag traffade Sia igar, som jag inte hann lagga upp innan jag akte tillbaka. 

Sia och jag fikade pa Bara Vara, eller ja Sia at frukost...


..och jag fikade pa kaffe och muffins. Sen gick vi en svang pa stan innan jag var tvungen att aka.


Har ar en bild pa mina mysiga tofflor jag fick av Neal idag. Vi har svinkallt har hemma just nu sa det passar mig perfekt. Sen kan man aven skympta mina mysbyxor jag fick av mamma i julklapp pa bilden. Mys pys..

E x

Hockey.

I Söndags träffade jag min kompis Henric som jag inte sett på tre år. Skandal! Vi växte upp tillsammans men han har bott i Australien nåt år så det förklarar varför det gått så länge. Nu är han tillbaks i Sverige så jag hoppas vi kan ses något oftare iallafall! Jag ville ta ett kort på honom men fick inte, han skulle skicka ett istället... :-)

På eftermiddagen bar det av till Karlstad och Färjestad-Djurgården. Färjestad vann med 4-1 i en ganska bra match där höjdpunkten var en fistfight!

H O C K E Y !

Igår hämtade min kompis Lina upp mig för att åka till Filipstad och hälsa på Mia. Det var verkligen kul att träffas igen för det blir så sällan. Lina ska ha barn i Mars så min nästa hemresa får nog passa in lagom till dess så man får se bebisen.

Lilla Lina Länk.

Hos Mia fick vi fika och passade på att leka lite med hennes barn, Hugo och Maja. Söta som socker!!!
Vi passade på att skvallra och tycka att det var lite jobbigt när vi insåg att nästa år är det 10 år sedan vi gick ut gymnasiet...men istället för att deppa så sa vi att vi borde ha en reunion! Bra ide' va?!


Hugo och Maja fikar.      Mia och Maja.

Jag måste även passa på att publicera årets fulaste bild:


Den här bilden har väl inte många rätt...?

Nu ska jag snart ut och jogga med pappsen.

Kram Frida

Julafton hos Haraldssons.

Vi firade ju jul i Lördags i vår familj. Det var en trevlig dag som började med en joggingtur, en sväng till Systembolaget och melodikrysset. Sen var det dags för julbord.

1) Izza, Robert och Pia. 2) Pappa och Mamma.

Sen blev det underhållning av hög klass då jag jonglerade med mandariner...(Notera att jag har pyjamasbyxorna på mig...)


Kass bild och kass jonglör. Ser ni att jag har klippt lugg? Nej, det gör ni väl inte för det är en mandarin i vägen...

Sen blev det julklappsutdelning. Jag fick nya joggingskor och en resväska bland annat. Jag är så nöjd.


Izza fick ett nytt fårskinn som hon somnade på direkt.

På kvällen kollade vi på Mamma Mia, pappa fick den i julklapp, jag hade faktiskt inte sett  den innan, förutom som musikal förstås, den var ju riktigt bra!

God Jul.

Frida x

Hej!

Jag har varit en dålig bloggare men jag tycker att det är så skönt att slippa sitta framför datorn när man är ledig...är jag förlåten?

Här har det iallafall varit väldigt kallt. Men jag har väl inte lidigt speciellt mycket då jag mest har strosat omkring hemma i min pyjamas, ätit god mat och myst med Izza.


1) Jag i min nya fina pyjamas. 2) Izza är nyvaken.

Vi har förstås varit ute på sköna promenader också. Vi såg Lodjursspår en dag när vi var ute, spännande!!


3) Vackert va?! 4) Tarzans på sjön. 4) Lodjursspår.

Jag var och klippte mig häromdagen hos Tina. Hennes hund låg och mös i fåtöljen.


"Voff Voff".

Hoppas ni har haft det bra!

Kram Frida

Näst sista dagen


Nu har jag precis kommit hem efter en kort promenad med Laine och hans hundar. Fy vad kallt det är ute nu..brr.


Idag har jag och mamma varit hemma hos mormor och ätit mat, fikat och gått på promenad. Som vanligt så får man massor att äta är man är där! Dessa fina bakelser på bilden hade mormor gjort till oss. Mormor är så snäll så.


Nu har jag bara en dag kvar här hemma. Det är ju lite tråkigt, men samtidigt ska det bli skönt att komma hem till lägenheten igen. Jag har ju fortfarande ett par dar ledigt när jag kommer tillbaka, fast jag måste plugga lite...usch.

Elinor ♥

Hurra hurra!



Idag fyller lilla mamma år! Hurra för henne! Jag och Carsten gav henne paket på sängen i morse, hon blev nöjd över sina presenter. Tror jag i alla fall. Sen har vi firat lite med släktingar ikväll. Vi var på en grekisk resturang och åt med mormor, Henry och Zandra+familj. Så trevligt så. Fast det var inte bara för att mamma fyllde år idag som vi gick ut och åt, utan också för att Zandra ska åka till Thailand i morgon och vara där i en månad. Gud vad härligt!



1. Zandra. 2. Mormor och Björn. 3. Mamma och Carsten.

E ♥

Besök

Idag har jag som sagt inte gjort så mycket, mest varit hemma och degat. Fast vi hade finbesök här tidigare idag. Emmeli och Malin, mina och Patriks gamla banrdomsvänner, kom på besök. Dom var här och fikade med mig och mamma och sen körde vi lite Wii. Dom är också bara hemma och hälsar på över jul, som alla andra. Dom bor i Oslo annars, så vi har inte setts på år och dar. Så det var kul att få höra lite mer om hur dom har det i Oslo. Fast Emmeli ska snart flytta till Turkiet och bo där ett par månader. Spännande!


Emmeli & Malin. Emmeli kör tennis tror jag.


Malin tittar på brevid.

I morgon ska jag följa med knattarna till Ånnaboda, dom ska prova sina nya längdskidor och jag, pappa och deras mormor och morfar ska följa med och gå runt. Sen kanske vi ska åka pulka också om det går. Hoppas! Jag minns inte ens hur det ser ut där. Sist jag var där var säkert på nån klassutflykt i typ högstadiet.

E x

Christmas came early...or late...

Nu sitter jag och jäser efter ett par dagar av mycket god mat och godis. Tyvärr kan jag inte lägga in bilder idag för jag måste tanka över alla på datorn och det orkar jag inte just nu. Fixar imorgon.

Landade ju på julaftonskvällen en timma försenade. Satt bredvid två piloter till min stora lycka eftersom det stundtals var ganska turbulent. Jag tror en del av min flygrädsla försvann där för de var mycket pedagogiska och snälla.
I bilen på vägen hem fick jag skinkmacka och kaffe som mamma hade med. Vi ska nämligen fira jul imorgon med allt vad det innebär så jag fick provsmaka skinkan lite iallafall på riktiga julafton.

Igår var vi ute på långpromenad i kylan och solen, det var -8 när jag vaknade. Härligt. Sen tränade jag på mammas motionscykel. Det kändes bra för resten av dagen tillbringade jag i soffan i pyjamas ätandes en massa gott.

Imorse kom brorsan och Pia precis då jag och mamma drog iväg till Marieberg för lite julklappsshopping. Hjälp vad mycket folk det var men vi fick allt vi skulle ha. Jag handlade inget till mig själv för det kändes lite stressigt, ska ju till Stockholm ett par dagar så det får bli mer då. Har däremot handlat "vintage" gratis i farsans garderob. Hittade en fantastiskt fin äkta gammal lusekofta som knappt var använd. Jättehärlig och förmodligen också väldigt dyr om man skulle köpa den nu.
Ikväll har jag varit ute och joggat och sen cyklat igen, följt av en massa mat förstås. Känns ju lite bättre om man gör sig förtjänt av den...

Imorgon ska vi alla upp tidigt och gå/jogga, sen ska vi åka en sväng till Hällefors, jag ska bland annat till Systembolaget och bunkra upp inför nyårsafton. I helgen ska jag även hinna med att träffa min kompis Henric som jag inte träffat på nästan tre år, jag ska träffa min gravida kompis Lina, klippa mig och gå på hockey. Fullt upp, precis som det ska vara på semestern...eller...?

Nu är jag lite spänd inför "julafton"...Kul ska det bli!

God Jul på er får man väl säga! :-)

Kram Frida.

Juldagen



Igår var det paaarty hemma hos Erik. Det har blivit lite utav en tradition att förfesta hemma hos Erik på juldagen. Sen gick vi ut på Björnstugan. Jag hade jätte kul igår kväll! Det var en massa folk jag kände igen inne på Björnstugan. Det är ju så roligt att gå ut under jul för alla är hemma då. Det var väldigt mycket folk där och trångt på dansgolvet, men vi dansade typ hela tiden ändå. Dom flesta verkade vara rejält dragna och alla pratade med alla. Jag pratade med folk jag inte har pratat med sen jag var liten tror jag.


1. Laine förbereder och tänder ljusen. Så fint så. 2. Jag och Mackan. 3. Laine och Samuel.


4. Malmborg, Erik och Malmborgs flickvän som jag inte minns namnet på. 5. På väg till krogen. Här står Erik, Madde och Laine utanför våran gamla gymnaieskola: Karro! Fast den syns ju inte som jag hade tänkt att den skulle göra. 6. Roy var också där! Han var hemma från Oslo och hälsade på över jul.


7. Ringdans. 8. Mackan och Laine. 9. Samuel och Laine på dansgolvet.


10. Elin och Sara (som var hemma från gbg) var också på Björnstugan! 11. Sara och Laine hade kul. 12. Laine och jag i vimmlet. Jag vet inte riktigt vem som tog dom här korten uppifrån?

Elinor ♣

Promenad i solen



Igår gick jag, mamma och Carsten på långpromenad i det vackra vädret. Det var det nog många som gjorde, vi mötte i alla fall en hel del människor på vägen. Alla ville väl röra på sig efter all julmat! Det var i alla fall jätte härligt. Det är så skönt med frisk och kall luft. Det blev jätte fina bilder tycker jag med snö och sol.



Idag är jag seg och har knappt gjort någonting på hela dagen. Jag ska snart lägga upp lite bilder från gårdagens partaj här.

E x

Julafton hos mamma


Här kommer del 2 av julafton. Hemma hos mamma med släkten.


1. Jag med mina kusiner: Zandra och Sofie. 2. Lill kusinen Hampuz med Henry. 3. Hampuz med mormor och Henry.


4. Cindy ville också vara med och kolla bland julklapparna. 5. Sen kom tomten och knackade på untanför. 6. Alla samlades för att få paket. 7. Zandra hjälpte tomten att dela ut paket.

E ♥

Julafton hos pappa

Här kommer lite bilder från julen hemma hos pappa igår.


1. Fanny kör charader och jag och Nelly gissar. 2. Sofie tittar på och messar. 3. Nelly, Fanny, Sofie och Alice.


4. Fanny och Snuttan myser framför Kalle Anka. 5. Nelly äter godis. 6. Pappa provar sina trumpinnar (med ljud) som han fick i julklapp av mig och Patrik. 7. Sofie och vi kör en lek där man ska gissa vilken person eller seriefigur man har skriven på sin egen lapp som man har i pannan. Jag skrev tomten till Sofie, men hon trodde att det var gud..hehe. Eftersom han inte bodde i Sverige och Fanny sa att han finns överallt.

E x

Snö!



Såhär såg det ut utanför fönstret när jag vaknade i morse. Tänk att det är snö ute idag! Vilken lycka! Det blir en vit jul trots allt.

GOD JUL!

Elinor ♥

Äntligen!

Wihooo! Då har man gjort sista arbetsdagen för 2008! Känns underbart bra. Idag hade vi absolut ingenting att göra så vi varvade så vi hade rast nästan hela tiden. Jag åt en smarrig brownie efter lunch och en jättegod julkaka på eftermiddagen. Åh så gott! Det blev en joggingtur hem som fick väga upp frosseriet! Dessvärre insåg jag försent att min kyl var tom så till middag åt jag en mandarin och en burk tonfisk...uuuhhh....

Ikväll har jag mest packat och grejat här hemma. Ska bli oerhört skönt att komma hem. Jag är lite orolig att jag kommer att frysa om min lilla rumpa för jag äger liksom inga varma kläder. Hmm...långkalsonger kanske vore nåt! Här i London är det så milt väder att man nästan får vårkänslor. Jag har inte ens haft jacka de senaste två dagarna utan en varmare kofta som räcker gott och väl. Inga julkänslor här inte, men det hoppas jag ändra på imorgon när jag kommer hem till vackra Sverige!

Ha det så bra alla vänner, familj och andra läsare. Nästa blogginlägg från mig blir ifrån Sverige.

GOD JUL !

Frida x


På besök hos Csilla lilla



Ikväll har jag varit hemma hos Csilla och hälsat på, eller ja hemma hos hennes föräldrar hemma i Hällabrottet. Jag tror inte vi har träffats sen förra jul? Jag är inte säker. Vi är inte hemma samtidigt så ofta. Så det var kul att träffas igen!



När jag kom hem till Csilla satt hennes lillasyster Johanna och hennes kompis och bakade pepparkakor och Csilla och hennes mamma malde nötter (första bilden) som skulle användas till ungerska bakverk som skulle göras inför jul. Sen fick jag nybakade pepparkakor när dom var klara och lite annat fika (som jag inte minns namnet på) och efter det hade vi julklappsbyte. Sen gick vi på promenad genom Hällabrottet. Jag hade tänkt att vi skulle gå på promenad i solen för det var sånt vackert väder idag, men solen hann gå ner så det var jätte mörkt ute när vi började gå. Fast korten blev rätt snygga då faktist. Min vita jacka och Csillas vita Mössa lyser upp i mörkret. På vissa kort jag tog på Csilla ser man bara hennes mössa och inget annat...



I morgon är det julafton!! Längtar!

E ♥


Hopp hopp


Igår kväll när jag slog in dom sista juklapparna här hemma var Cindy och Prinz med och busade. Jag och mamma slängde bollar av julpapper som dom fångade i luften. Titta så dom hoppar! Haha. Den först bilden här uppe är ju jätte rolig! Hon ser ut som en liten nallebjörn med alla tassarna utsträckta.



Just nu tittar vi på Bingolottos uppesittarkväll och spelar, men än så länge har vi inte vunnit något.

E x

Priser!

Idag har jag delat ut en massa priser till höger och vänster...Priset för världens längsta och tråkigaste dag någonsin gick till: Idag, den 22 december. Priset för mest omotiverade människa gick till mig, jag vann även förstapris i bitterhet... Haha. Jag behöver knappast tillägga att det suger att behöva jobba idag och imorgon...? Kontoret kändes helt öde precis som Londons gator imorse. Ganska skön känsla ändå. Alla på jobbet gick omkring och tyckte synd om sig själva...

Jag joggade hem efter jobbet och det gick jättebra, fast jag behöver nya trainers, får ganska ont i benhinnorna. Tänkte jag skulle packa men har fastnat framför tv:n...det är nåt program om UFO:n.

Igår spenderade jag eftermiddagen hos Patrik efter att ha varit pa en jättelång powerwalk igen. Jag, Patte och David träffades på Sainsbury's för att inhandla massor av onyttigheter och götterier. Vi stötte även på Neal som passade på att äta skräpmat nu när Elinor är i Sverige.


1) Hehe, överdrivet eller? Chips, dip, pizza och choklad. 2) Smile 3) En tönt 4) En nörd

Vi kollade på Tropic Thunder som var skitrolig och Untraceable som var helt ok. Vi lade även in musik på min iPod och upptäckte lite nya svenska låtar som Dannys och Per Gessles nya singlar. Vi gillade!!!

Nu ska jag hänga tvätt, sen kolla på TV.

Grattis förresten till Foster + Partners (där vi jobbar) som har vunnit både Slussen Masterplan competition och att tillsammans med Aston Martin designa Routemasters nya bussar i London, som förövrigt är skitsnygga! Hurra vad kul!! Ta er en titt vet ja!

Kram på er alla!

Frida

Julmiddag


Här kommer lite bilder gårdagen. Mamma och Carsten har precis köpt Nintento Wii för att barnbarnen (Carstens) och andra ungar som kommer på besök ska ha nåt att göra när dom är här och hälsar på, men Carsten (bilden) verkade tycka att det var rätt kul han också! Själv har jag inte provat än, men jag ska. Den andra bilden är på en vaniljglögg som vi drack härom dagen, den var riktigt god! Eller ja.. god för att vara en glögg i alla fall. Rekommenderas!

Igår eftermiddag kom Andreas + familj och hälsade på här hemma och åt julmiddag. Det var en massa stoj och lek hela kvällen med Wii och leksaker.


1. Andreas med sin dotter Tilja som var tomte nisse i alla fall dom först 5 minuterna. 2. Farfar Carsten och Tilja. 3. Mamma. 4. Storasyster Gabby hjälper Tilja att köra sin bil som hon fick i julklapp. Cindy kollar på. 5. Cindy vilar upp sig brevid sin snuttefilt efter en lång dag med massa lek.

Senare på kvällen åkte jag in till Zandra för lite partaj. Zandra bjöd på vin, drinkar och snacks. Efter ett tag kom Zandras kompis Frida över också. Sen gick vi vidare till Björnstugan, det var bra musik och vi dansade en hel del. Men det var inte så roligt folk ute. Fast det är väl inte så många som går ut på en Söndag här hemma?



Jag glömde batteriet till kameran hemma så jag kunde inte ta några bilder hemma hos Zandra. Typiskt! Zandra tog några kort hon i stället.

Sen sov jag över hos Zandra eftersom det är omöjligt att komma hem till Kumla mitt i natten. Jag och Zandra låg och snacka så länge att vi inte somnade förän klockan 4 på morgonen! Det blir ju så när man inte ses så ofta, man har ju så mycket att prata om. Vi sov kanske i 4 timmar i natt. Det känns nu för jag börjar bli riktigt trött.. zzz.

E x

4 flaskor senare..

Kom precis hem efter en vääääldigt lång lunch med LIsa. Vi träffades vid tre för en civiliserad lunch på Wagamama's som slutade fyra flaskor Rose' och nio timmar senare. Hjälp alltså...

Dagen började tidigt då jag vaknade vid nio efter att ha sovit i 12 timmar. Somnade tidigt igår kväll för jag mådde dåligt och var trött. Väl vaken så gick jag en powerwalk på en mil, sen käkade jag brunch innan jag gjorde mig klar för att träffa Lisa. Hon hade färgat håret brunt, skiiiitsnyggt! Nu ska jag banne mig bli brunhårig också...Vad tror ni om det? Iallafall nu under vintern...
Hann även med att handla en fin julklapp till mamma. Alla andra klappar som skulle inhandlas efter lunchen får väl köpas imorgon...vi fick ju annat att tänka på.


1) Lisa i brunt hår. 2) Två Tarzans 3) Lisa utanför The Boathouse.

Vi gick iallafall till Wagamama's, delade på en flaska vin och åt supergod mat, sen efter vinet så dissade vi julklappsshoppingen och gick vidare till The Boathouse där vi träffade ett gäng jättetrevliga killar som vi hängde med hela kvällen innan det var dags att gå hem. Då hade vi hunnit med några flaskor och några pubar till.
Vilken superspontan och rolig kväll!!! Jag som bara skulle vara hemma och äta cheesecake...

Imorgon ska jag träffa Johanna på en fika och julklappsbyte efter en powerwalk, sen på kvällen ska jag till Patte på filmkväll, oj så skoj!!! Vi ska kolla på skräckis och äta onyttigheter.

Nu ska jag sova..hääärligt!

Kram Frida

xxx

Julgranen


Granen blev jätte fin! Men oj vad svårt det var att få till en bra bild på den. Så himla mysigt när man släcker ner, men det var svårt att fånga det på bild.


1. Carsten rättar till lite. 2. Mamma fixar lite. 3. Granen med  blixt.

E x

Hemma!

Nu är jag hemma i Kumla! Resan hit gick bra, fast det var lite guppigt ett tag och vi kom iväg senare än vi skulle. Jag var svintrött i morse när min klocka ringde klockan 4! Det känns som om jag knappt har sovit den här veckan, det ska bli så skönt att sova ut i natt.

Snart ska vi klä julgranen här hemma och dricka glögg. Det låter kanske lite väl tidigt att göra det redan idag, men det är bara för att Andreas (min låtsas bror) och hans familj kommer på julmiddag i morgon. Vi hinner inte träffa dom på julafton så vi firar med dom i morgon i stället,  så för äkta julkänsla blir det en pyntad julgran! Lägger upp lite bilder senare.

By the way så har jag mitt svenska nummer på nu om nån vill kontakta mig..för det vill ni väl?

E ♥

Julfesten


Igar hade vi var arliga julfest pa jobbet. Det var skoj! Vi dansade en massa. Fast jag fick jatte ont i fotterna mot slutet sa det var lite jobbigt, men utover det sa var det roligt. Jag hinner inte skriva sa mycket mer om festen for jag maste duscha, packa klart och ga och lagga mig eftersom jag ska upp valdigt tidigt i morgon bitti och flyga till Sverige. Frida kanske kan skriva mer om det vid nagot tillfalle. Har ar i alla fall lite bilder fran kvallen. Jag tog visst inte sa manga bilder. Men det betyder val att jag hade fullt upp med att ha roligt? Eller?


1. Forberedelser infor kvallen; guldpuder i mangder och flera liter harspray! 2. Tracy och Natalie i bussen pa vag till festen. 3. Tva lattjo lajban clowner. 4. Natalie som forsoker att se naturlig ut...


5. Will. 6. Skandinaverna. 7.Reception teamet. Alla utom chefen (som tar kortet) och Laura som ar bortrest. 8.Min granne tillsammans med Frida lite senare pa kvallen.

E x

Julklappsbyte

Idag har jag som Frida redan berattat varit hemma hos henne pa julfirande. I julklapp fick jag fick ett fint halsband och en duschcreme som luktade saaa gott, den luktade typ godis. Det blev lite stressigt ikvall eftersom i morgon ar det julfest pa jobbet sa det ar en massa som ska forberedas, plus att jag ska till Sverige pa lordag morgon och inte ar hemma i morgon kvall sa maste jag tvatta klader och sant dar. Som vanligt nar jag ska aka hem sa blir det packning i sista minuten. Det blir ju sa latt att man glommer nat da.


1. Frida pa jobbet idag. 2. Jag pa jobbet. Ser ni tarzan i bakrunden? 3. Mitt paket till Frida.

Nu maste jag skynda att fixa det sista, sen maste jag sova.

E x

Paketinslagning

Igar var lillebror har och vi hade paketinslagnings kvall. Patrik gjorde jatte fina paket medans mina paket sag ut som en liten unge hade slagit in dom. Efter ett tag trottna jag och satte mig for att ta igen mig pa soffan medans Patrik fick slutfora jobbet sjalv, men han gjorde ett utormoderdentligt jobb maste jag saga. Nu ar fragan hur dessa paket kommer att se ut efter att ha varit nertryckta i min resvaska pa flyget hem och hur ska alla paket fa plats?


1. Patte latte. 2. Inslagning pa gang. 3. Inslagna paket.

E x

MÅL!!!

Sitter och nästan somnar här men måste vara vaken ett tag till då jag precis har målat naglarna röda och julfina inför julfesten med jobbet imorgon.

I Måndags hade vi sista träningen med fotbollsgänget innan jul och denna efterföljdes traditionsenligt av avslutningsdrinkar på puben. Detta slutade i ett mindre och ganska städat fylleslag i min lilla lya. Ett gäng hängde med hem till mig och jag var en ytterst professionell värdinna som bjöd mina gäster på gammal vodka, jordnötssmör och svenska julsånger. Kul hade vi iallafall och gästerna drog nog inte förrän vid fyra tiden, så vi var ett litet gäng zombies på jobbet igår!


1) Lucas, Max, Tarzan & Paul. 2) Lee, James, Jonathan & Adrian. Några i gänget, resten gissar jag hängde i baren när korten togs...

Kaffe och kakor höll mig vid liv under dagen. Det värsta var väl att vi hade match igår kväll också så det var bara att pallra sig iväg till planen igen efter jobbet. Väl där och uppvärmd kände jag mig helt ok. Tyvärr förlorade vi med 4-2 men spelade fin fotboll och jag gjorde vårt första mål. Kul.

Efter matchen gick jag raka vägen hem, städade upp efter kalaset  och duschade innan jag somnade ovaggad. Imorse kände jag mig som mig själv igen och har haft en bra dag. Tog ensnabb sväng på stan på lunchen för att inhandla julklapp till Elli.

Har haft Elinor över på "julfirande"...så värst mycket firande blev det inte. Vi åt färdiglasagne som vi värmde i ugnen, målade naglarna och trakasserade varandra, precis som vanligt alltså. Elinor gav mig vinglas och ett doftljus som luktade choklad. Tack för en trevlig kväll Elli!

Imorgon är det ju som sagt julfest med jobbet på Royal Festival Hall. Det ser jag verkligen fram emot! Självklart får ni rapport!

Kram så länge.

Frida x

Helgen

I helgen var som sagt Nina har och halsade pa. Vi hade en ganska busy dag pa lordagen. Forst at vi tacopaj hemma hos mig och akte vi in till Oxford Street for lite shopping, det var ganska jobbigt for det var helt sjukt mycket folk pa stan. Vi sag pa nyheterna dagen efter att det var den varsta dagen pa aret. Inte att rekommendera! Men Nina ville sa garna passa pa att shoppa lite nar hon var i London. Sen pa kvallen vart det vin och ost har hemma och senare pubrunda. Vi borjade pa lokala har runt hornet och avslutade pa en nattklubb i Victoria (som det kostade skjortan att ga in pa) som inte var sa varst bra. Pa vagen mellan tva stallen sa foll Nina pladask pa marken och lag raklang som ett kryss..haha. Sen gick hon och klaga i typ en minut pa att hennes kna gjorde saaa ont, sen glomde hon bort det helt tills dagen efter da hon upptackte ett blamarke pa benet.


1. uppdukat och fint har hemma. 2. Jag pa puben. Nina forsokte ta en massa naturliga kort pa mig. 3. Nina som ehh kollar pa vaggen. 4. Nina pekar.

Vi hade tankt att aka in till stan pa sondagen men i stallet satt vi hemma bakis bada tva och kollade pa reprisen av X-factor finalen.

Nej nu maste jag gora lunch lada snabbt och sen sova.

E x

And the winner is..


..den som vantar pa jultomten! Tadaa! Kanske inte helt otippat? Frida ar som gjord for det har jobbet.

Ser ni hur artistic jag ar? Jag kanner att min slogan var valdigt unik och sa. Sant har sitter alltsa jag och sysslar med pa kvallarna. Jag sa till Frida harom dagen att jag skulle kopa ett liv till henne i julklapp (eftersom jag ar sa skojig), men jag kanske borde onska mig ett jag i stallet?

E x

Fynd!!

Det kanns som jag behover catcha upp lite har pa bloggen. Det var ett tag sen sist. Jag ska lagga upp lite bilder fran helgen sen. Men forst, kolla in min nya vaska!



Den har vaskan fyndade jag pa Topshop for £30 (fast med student discount blev det £27). Den hade tydligen kostat £165 fran borjan!! Jag tror att den hade blivit fel markt och egentligen inte kostade sa lite. Det verkar ju konstigt att dom skulle ha gatt ner sa mycket i pris? Vaskan ar av market Oushka och nar jag kollade pa deras hemsida sa hade dom satt rea priset pa £80. Men Topshop kanske har sina egna priser? Hon i kassan var ocksa forvanad over att priset var sa langt. Jag kanner mig valdigt nojd over mitt fynd!

E ♥

Viktiga mail

Jag och Frida mailar varandra konstant pa jobbet. Det kanns som vi alltid har sa mycket att prata om. En massa viktiga grejer som behovs diskuteras. 

 

Mail konversation idag pa jobbet:

Jag: Hej.

Frida: nej

Jag: Va?

Frida: Jag ar lite trott efter dina hot och trakasserier sa jag har  bestamt mig for att ta en break fran dig.

Jag: Mmm..eller hur.

Frida: Sadarja, nu ar breaken over!

Hej.

Jag: Haha. Den varade lange. Janet hanar dig (at din "break").

Frida: Men vilken skvallerballe du ar.

Jag: Haha… vada skvallerballe? Var det en hemlis eller? Hon undrade ju vad jag skrattade sa at.

Frida: Du ar en skvallerballe som berattar allt for hela omvarlden. Plakat och megafon pa torget liksom, det ar du. Kan aldrig behalla en hemlis.

Jag: HAHA… ja eller hur! Jag behaller alltid hemlisar!! Men eftersom jag inte visste att det har var en hemlis sa berattade jag for Janet.

Frida: Jag tyckte att det var personligt och hemligt och jag delade det bara med dig.

 

E x

 

 


Jag har skärpt mig!

Ledsen för dålig uppdatering, men jag har inte haft tid...eller ork...eller inspiration...

I Fredags efter jobbet joggade jag hem, sen slappade jag framför TV.n hela kvällen. Jag hade varit sugen på bacon i flera dagar så jag gjorde en English breakfast till middag. Ser kanske inte så aptitligt ut, men jag lovar att det var gott. Jag gjorde äggröra, stekte bacon, champinjoner och rödlök, värmde vita bönor och hade på lite keso på tallriken också. Pappa undrade om vi inte gör annat än äter....Ja, han om någon vet väl hur det går till, det är ju inte för inte jag kallar honom fläskkorven eller fläskkotletten...haha. Skojar bara pappa, du är så smärt så... ehrm...



På Lördagsmorgonen gick jag upp tidigt och träffade Lisa och Natalie på långfika i Wandsworth. Tog tyvärr inga kort för det glömde jag för vi skvallrade så mycket... Sen shoppade jag och Natalie i shoppingcentret. Jag handlade lite julklappar och några skärp till mig själv. Vad tycker ni?


Jag insåg att det ser ut som om min gylf är halvöppen...ja, det kanske den är...äsch.  Jag insåg även att det var svårt att ta kort på sig själv i den vinkeln.

Efter shoppingen tog jag mig en joggingtur i kylan och regnet innan det var dags att bänka sig framför den spännande finalen i The X-Factor!!! Vad bra det var! Jag hade näsdukarna redo och det behövdes verkligen, jag tjöt typ konstant...det är ju så mycket känslor inblandade för deltagarna och jag är ju så blödig...Bra var det iallafall och finalisterna var grymma!

Pratade med Mamma och Pappa i telefon, dom hade främmande som man säger. Alltså kompisar på besök. De var fnissiga som tonåringar...Om jag själv hade varit tonåring fortfarande hade jag nog beskrivit deras beteende som
P I N S A M T ! Haha.

Imorse tog jag mig en joggingtur i dimman, det var ganska skönt ändå.


Jag har spenderat ett par timmar i Clapham idag för att handla lite fler julklappar, hittade exakt det jag ville ha till Johanna, men den till Elinor var slut...fasen...mitt hopp är att det finns på en annan affär! Håll tummarna!

Ikväll har jag egentligen två erbjudanden, bio med en kompis eller middag hos Johanna, men efter att ha kommit hem och ätit en massa mat så känner jag inte alls för att gå ut så jag ska nog stanna inne och måla naglarna. Spännande.

Imorgon har jag fotbollsträning med efterföljande julavslutning, dvs drinkar på puben och på Tisdag ska vi ha intern match, det ska bli väldigt kul!

Elinor ska jobba hela veckan, wohooo!

Hoppas ni har haft en bra helg!

Kram Frida.

Jullov

Idag var sista dagen i skolan for i ar, nu har jag jullov! Harligt. Fast jag ska jobba heltid nasta veckan, sen aker jag till Sverige nasta lordag. Jag langtar!



Pete och Kai.

Jag skulle ju utse vinnar bilden igar, men det hann jag aldrig gora. Det far bli i helgen i stallet. I morgon kommer min gamla barndomskompis Nina hit och halsar pa. Hon ska stanna over helgen, sa jag far se hur mycket jag hinner blogga. Annars ses vi pa Sondag igen.

E x

Westfield



Idag har jag och Kai varit till det nya kopcentret; Westfield. Det ska ju vara Europas storta kopcentrum. Det var valdigt maktigt och fint. Det ar precis vad London behover, for just nu finns det faktist inget bra kopcentrum. Det finns bara sma lite har och var. Men Westfield har typ allt! Sa nu slipper man aka till Oxford Street.


Vi har haft en riktigt skon shopping dag med vin-lunch. Vi tyckte vi fortjanade det efter allt slit i skolan den senaste tiden. Efter att vi hade druckit vin fortsatte vi var shopping runda och gick runt och provade klader lite sma lulliga. Hehe.

E ♥

Uttryck fran forr

Nu har jag precis kommit hem fran adventsfika hemma hos Frida, vi hade jatte skoj som vanligt och skrattade en massa. Vi pratade om en massa roliga minnen vi hade fran barndomen och tonaren och om alla uttryck man anvande da. Ett uttryck som anvandes flitigt och som alla foraldrar retade sig pa var ju: "ska vi va?". Jag minns att man alltid sa: "Nej vi ska inte leka, vi ska va". Frida och Johanna sa alltid till sina foraldrar: "men gud vad ni ar branda" nar dom inte fattade nanting. HAHA! Det har jag aldrig hort talas om. Det kanske aldrig kom till Kumla?
Jag minns en gang nar pappa skjutsa mig och nagra kompisar till ett mellanstadiet disco och vi bad att bli avslappta lite innan for vi skulle val se lite coola ut nar vi anlande (eller nat sant) sa att ingen skulle se att vi hade fatt skjuts, sen nar han hade slappt av oss akte han forbi och tuta och vinka sa alla glodde.. hahaha.. Guuud vad pinsamt jag tyckte det var.

Det blev inga kort fran kvallen, men jag tog lite kort under dagen fran jobbet som jag lagger upp i stallet.


Jag vet inte om jag far lagga upp den har bilden pa Frida eftersom jag inte har bett om tillatelse, men den ar ju sa himla rolig att jag bara maste. Visst ser Frida valdigt obekvam ut har?


I morgon aker Laura hem till Australien och ska vara dar i en manad. Have a nice trip Laura!

Det gar fortfarande att rosta pa basta kaffe reklam, i morgon utser vi en vinnar bild. Sa glom inte bort att kolla in har i morgon for att se resultatet!

E ♥

Finally!

Idag har jag antligen lamnat in mitt arbete som jag har kampat med sa lange. Det kanns sa skont!! Jag trodde aldrig att jag skulle bli klar for det var sa himla svart arbete att skriva. Jag har last saaa manga bocker, artiklar och kollat internet for att fa ihop det har. Dom flesta i klassen har verkat lika stressad over det har arbetet som jag, men nu kan vi antligen andas ut. Pete ringde i morse och sa att han att suttit pa ett 24hr bibliotek och jobbat hela natten pa sitt arbete. Herregud det skulle jag aldrig kunna gora. Efter ett par timmar lar man ju inte fatta vad man skriver ens?


Veera forevigade det stora ogonblicket, inlamningen! Ser ni hur glad jag ser ut?

E ♥

Kaffe på tapeten!

Ja ni, det här kan bli ett långt inlägg...ska försöka att fatta mig kort.

Helgen har varit toppen, full rulle non stop!

I Fredags hängde jag med Laura på en tillställning som väl egentligen gick ut på att hennes kille, Adam, hade sålt sitt gym till en annan kille och det var väl lite det som firades. Vi drack vin och åt en massa mat och spelade Wii. Om ni aldrig har testat så måste ni göra det, grymt roligt! Vi hade iallafall en mycket trevlig kväll.


1) Laura med Wii i bakgrunden. 2) Mupparna.

På Lördagen  juldekorerade jag min palm innan jag traskade till ett köpcentrum för att inhandla en julklapp till Laura eftersom hon ska åka till Australien på Torsdag och vara borta i en månad. Jag köpte ett linne och lite grejer som jag vet hon gillar och nån tidning hon kan läsa på flyget.


3) Pimp my palm! 4) Pressies.

På vägen hem gick jag in på Sainsbury's för att handla mat så jag skulle slippa det på Söndagen. På hemvägen, släpandes på mina kassar, blev jag stoppad av en överviktig, brattig kille i en Porsche. Det visade sig att han hade sett mig inne på affären och undrade om inte jag ville vara hans 'ansikte' för ett kaffe som han skulle introducera i England. Ytterst skeptisk undrade jag väl vad han snackade om, tyckte mest att det verkade som en dålig raggningsreplik. Vi snackade en liten stund och jag tänkte att han kan väl få mitt nummer, man vet ju aldrig, han kanske är seriös trots allt.
Han ringde senare på kvällen och vi snackade lite och bestämde att vi skulle ses på Söndag eftermiddag och diskutera mera. Han tog mig till Brinkley's  där vi drack champagne. Han var en ett gammalt fotbollsproffs från Belgien, ogift, rik och kraftigt överviktig. Han hade en sån stor mage att jag nästan trodde han skulle behöva en skottkärra att transportera den i...
För att göra en lång historia kort (sammanfattning med mina ord, han uttryckte det inte exakt så), men så ville han använda mig som modell för jag såg exakt ut som den modellen han brukade använda men som nu var gravid i nionde månaden med någon annan man, vilket tydligen inte var bra då hon var hans livs kärlek. Om jag tackade jag så kunde jag kanske även bli hans businesspartner och vem vet, det kanske blir ett familjeföretag i framtiden om vi gifter oss...ja...han mer eller mindre friande väl där och då. Jag satte champagnen i halsen, minst sagt. Helt sjukt alltså...

Behöver jag tillägga att jag tackade nej...?

Därav kaffereklamerna...oj vad vi skrattade...(rösta i inlägget nedan!)

Jaja...

Lördags kväll bjöd på middag och drinkar i Richmond med Laura. Vi hade verkligen jättetrevligt och var översociala med en massa rugbymän som uppvaktade oss flitigt. Trevligt att få lite uppmärksamhet...


5) In preparation.. 6) Laura hade varit hos frisören. Så fin så fin.

Igår var jag på långpromenad i solen med Johanna, sen träffade jag ju desperado himself och på kvällen var jag hos Elinor på adventsfika. Oj så skoj! Hennes granne sa idag (vi jobbar på samma jobb) att han hade hört mig skratta hela vägen ut...hoppsan...

Idag hade vi fått julgran på jobbet. Jag bad min kollega Janet att ta kort på mig och granen...hon lyckades sådär..
 
7) Tarzan och en halv gran. 8) Fin va?

Idag har jag tränat fotboll, det var som vanligt väldigt roligt. En kille som bara klagar på allt och alla hela tiden ramlade och slog i huvudet. Bad karma säger jag bara.

På Onsdag blir det fika hos mig. Ni hänger förstås med!

Kram

Frida x

Kaffe reklam & advents fika

Oj vad skoj vi hade ikvall! Jag har skrattat sa jag har ont i magen. Kul!!

Kvallens bilder gar i temat 'Kaffe reklam'. Frida kan fa beratta mer om det sen, om hon vill. Det finns i alla fall en anledning till det hela.

Vilken av dom foljande reklamer skulle fa er att vilja dricka kaffe?


1. Den haftiga snubben. 2. Den coola killen. 3. Den romantiska. 4. Den som vantar pa jultomten.


5&6. Den med vanskap 7. Den fnittriga 8. Den med det brustna hjartat.

Rosta pa din favorit bild nu!


Rostningen avslutas pa onsdag.

E ♥

Julpyntning

Det var ett tag sen sist! Jag har varit valdigt upptagen med mitt plugg dom senaste dagarna, men snart sa ar det over for i ar. Jag langtar!!

Idag har Neal stadat och gjort fint har hemma medans jag som vanligt har pluggat mestadels utav dagen. Men jag har i alla fall julpyntat lite har hemma. Titta sa fint det blev! Julbelysning i oppna spisen ar sa mysig nu nar det ar morkt ute. Vi har ju ingen julgran sa belsyning far vara dar i stallet.



Ikvall kommer Frida och Patrik over pa "advents fika" som Frida kallar det..hihi. Visst later det vuxet? Vi ska dricka glogg och ata pepparkakor, sen skulle Patrik ta med sig Dumle ocksa.

E x

Middag hos Johanna.

Idag vaknade jag och kände mig risig men pallrade mig iväg till jobbet bara för att gå hem igen klockan ett. Handlade lite käk på vägen hem, men sedan dess har jag bara legat nerbäddad i sängen och kollat på film och ätit varma tortillas fyllda med refried beans, jalapenos, salsa och ost och till det guacamole. Quite the chef! :-)
Har hunnit med Iron Man och en Bourne film, är nu inne på den andra om honom. Bra filmer, jag gillar action och biljakter och sånt skit.

Igår var jag bjuden till Johanna på middag. Lilla Maria var där också, hon är så gullig. Vi hade iallafall jättetrevligt och som vanligt åt jag alldeles för mycket. Kakor och choklad både till för- och efterrätt och till middag fick vi Spaghetti och köttfärssås, ojojoj så gott! Sen var det tjejsnack för hela slanten. Vem behöver psykologer när man har vänner?


1) Romantiskt va...haha. 2) En hel Yard av mina favoritkakor! I'm in heaven! 3) "Tar ni med er soporna ut?", så svenskt! :-)

Ihelgen ska jag göra följande:

Fredag kväll: Slappa hemma är planen just nu. Skönt!
Lördag morgon: Antingen joggingtur och brunch med Laura, eller en shopping tur för mig själv.
Lördag kväll: Till Laura och hänga lite. Kanske gå på en drink.
Söndag morgon: Långpromenad med Johanna och kanske Maria, minst fyra timmar ska vi gå tjatar Johanna.
Söndag kväll: Adventsfika hos Elinor.

Vad ska ni göra?

Pratade med mamma och pappa, de har köpt ny  42' TV. Det ska bli roligt att se, är så härligt med en stor TV. Känns ju lite som mini-bio då!  Mamma bakade julgodis idag så hon skulle skicka lite till lilla mig i London. Då får jag väl ta och ha fika hos mig när det kommer. Det får nog tyvärr bara plats två åt gången eftersom jag har så litet, det blir ju lite orättvist för mina vänner... så det kanske är enklast om jag äter upp det själv...hehe...

Laura ska ju åka till Australien i en månad och flyger på Torsdag, så istället för en julklapp så tänkte jag köpa lite prylar hon kan roa sig med på planet...Lite magazines, varma strumpor, en bok...vad mer? Har ni några tips? (Säg för fan inte sudoku bara, då har ni dålig fantasi...) :-)

Kram Frida

Elli: Mamma har skickat favvo-julsångerna, Stefan Bosch från 1983 men nu på CD! Jag tar med på Söndag! Hurra!

Galenskaparna.




De här klippen är nog bland det roligaste jag någonsin har sett! Kollade jämt på det när jag var yngre, men det blir bara bättre och bättre...



Det är humor för mig! :-)

Kram Frida x

Jag har laddat

Jag har laddat for en eftermiddag av plugg:

Kaffe, godis och lappe star nu i bokhyllan har brevid skrivbordet (det far inte plats pa bordet). Det ar allt som behovs.

Jag hittade foresten mitt pennfodral idag som har varit borta i typ ett halvar. Jag hittade det under en stor dammhog bakom skrivbordet nar jag letade efter min kalender (som nu ar borta i stallet.) Jag har saknat mina rosa highlighters som lag dar i.

Nu kan jag aterga till mitt arbete och highlighta med rosa. Woo.....

♥ / E

Bilder fran i lordags

Har kommer dom efterlangtade bilderna fran i lordags (Frida).

1. Mitt bidrag till kvallen: tacopaj! 2. Eh..jag undrar vad Frida beskriver har? 3. Jag jaser efter maten. 4.Natalie hade bakat peanutbutter brownies. Mm. Dom var riktigt goda! Fick ett par med mig hem ocksa.



5. Natalie provar en ny pose....eller nat. 6. Frida hakar pa och kor en pose hon med. 7. Jag och Laura. 8. Hemgang.

E x

RSS 2.0