Hej da.

Hej da bloggen, vi syns imörrn!!


F x

Smart?!

Det sags ju att man lar sig natt nytt varje dag, vad tycker ni? Stammer det? Jag tror nog att det ar sa fast det kanske inte alltid ar saker som direkt hojer ditt IQ...



F x

In till stan

Idag har jag varit i skolan. Jag kanner mig battre idag, men fortfarande inte helt frisk. Vi sluta klockan ett idag och jag ska traffa lillebror i stan klockan 4 nar han har slutat jobbet sa snart maste jag aka tillbaka. Men det gar fort, det tar bara 10 minuter pa tunnelbanan. Vi ska leta julklappar och jag vet inte alls vad vi ska kopa till nan an sa lange.
Som vanligt ar det mycket som ska hinnas med i veckan som skolarbeten och en del sma grejer som maste fixas, och det kanns inte riktigt som jag har planerat min tid sa val. Ikvall nar jag kommer hem maste jag plugga franska, annars sitter jag dar pa franska lektionen pa fredag och fattar ingenting. I morgon jobbar jag och sen ska jag och Frida ivag pa Robyn konsert pa kvallen. Vi ska lyxa med tarre in till stan for annars hinner vi inte komma in i tid.


E x

Fashion police.

Jag vet inte hur det ar med er, men har pa jobbet har vi Modepolisen pa speed dial...Jag vet att man inte ska doma andra men ibland ar det svart att inte...

Nagot som enligt mig ar total forbjudet ar nar mn har kopt nya skor och inte tar bort klisterprislappen under....allra varst ar det om det ar en rod/orange realapp....GAH!

Vad tycker ni? Haller ni med?

Fx

Cilla.

Cilla skriver i en kommentar att hon inte tors dricka Rooibos te for det later som Rabies.....hmmm....ja, vad sager man?!

Jag tror att det ar lugnt gumman....

Fx

Live fran bloggen.

Igar malade jag naglarna morklila, allt for att matcha min klanning och mitt armband.



Valdigt hariga armar...tacka vet jag solblekta har pa bruna armar...



image121

I bild skymtas aven ett par gamla skinnstovlar anno 2004 som fick gora comeback idag. Mycket skona.

Fx

Misstolka inte!!

Detta ska nu absolut inte misstolkas, men en kollega fragade mig i forra veckan om jag nagonsin funderade pa namn till mina barn om/nar detta blir aktuellt. Detta ar absolut inte aktuellt de narmaste aren men det fick mig anda att fundera. Jag har aldrig varit speciellt lockad av tanken att ha barn men vem vet, man kanske andrar sig i framtiden nar allt kanns ratt.

Hursom, manga namn klingar ju lite olika pa Svenska/Engelska. namn som kan lata hemska pa Svenska kan lata fina pa Engelska och vice versa. Jag tycker valdigt mycket om namnet Ruben till killen. Till tjejer gillar jag Mia, Faye och Iris. Dessa namn tycker jag ar valdigt fina, speciellt pa Engelska.

Vad har ni for namntankar?

Fx

Kitchen cabinet.

Min flatmate Beth och jag letar efter ett kitchen cabinet till vart kok. Vi har namligen ingenstans att forvara saker. Detta ar lattare sagt an gjort kan jag dock lova. Vi soker pa e-bay och har hittat en del fina, kruxet ar ju dock att det ska ha dom ratta dimensions for att fa plats i koket, plus att det inte ska vara langt borta i tjottahejti for det ska ju fraktas hem ocksa...inga bra kombinationer har vi upptackt... Hjalp!




Jag gillar detta, eller gillar och gillar, det skulle fa plats hos oss....

Fx

Mocha...igen.

Jag kom pa en briljant ide...enligt mig sjalv. Pa jobbet saljer dom kaffe, te, cappucino och varm choklad, men inte Mocha. Sa jag bad Natalie (som skulle dit) att fraga efter en Varm Choklad med en shot av Espresso. Genius! Se om dom gar med pa det.

Blir ni trotta pa mitt Mocha tjat...? Jag blir ju nastan sjalv trott pa det!

Update: WOW! Me like. Det var ju supergott. Min nya dryck. Kanner mig lite bouncy dock pa grund av kaffeinet, men pigg och glad iallafall.

Fx

Gah!

Sista timman ar alltid sa laaaaaaaaaaaaaaaaaang....!

Mocha.

Jag har aldrig varit en kaffedrickare. Jag smakade en gang nar jag var tolv ar eller liknande men hallde salt i kaffet istallet for socker. Sa var det med det. Nu gillar jag ju verkligen saker med kaffesmak sa pa nat satt skulle jag anda vilja lara mig att dricka kaffe. Jag har haft magkatarr vid ett flertal tillfalles sa detta ar val inget att efterstrava men alla dessa olika kaffesorter och smaker lockar mig. Sa ikvall tror jag att jag ska sla till pa en Mocha! Vad tror ni? Kommer jag att gilla det?




Annars ar jag valdigt fortjust i Chai te och Rooibos. Dessvarre brukar de flesta cafeer halla i alldeles for mycket socker i det. Hemma dricker jag Rooibos med flytande honung och en skvatt mjolk i. Yum.

Fx

Blogg beroende

Jag behover inspiration. Nu har jag suttit och skrivit pa mitt arbete i en timma ungefar, men det kanns inte som det blir riktigt bra. Sen kollar jag mailen, laser aftonbladet och kollar bloggen och sa blir det inget gjort. Folk sager att dom har blivit facebook beroende, jag och sakert Frida ocksa har blivit blogg beroende i stallet. Det ar kul att ga in och kolla statistiken, kommentarerna och vad Frida har lagt upp for nytt sen sist. Sen ar det ju ett record for en sjalv vad man har gjort den senaste tiden. Det basta ar att vanner och andra bloggare kommer in och laser och kommenterar.

Nej nu far jag rycka upp mig och satta fart pa maskineriet!


E ♥

Tomorrow

Imorgon ska jag och hjartat ga pa restaurang och fira hans fodelsedag. Han valde en restaurang som hette L Bar, nar jag googlade det kom det upp en New Jersey Lesbian night club...hmm...

Jag ska iallafalla bjuda och jag bavar redan...gah!! Det kommer nog att kosta skjortan....men jag hoppas att det ar vart det!



Fx

Live fran bloggen.

Sa har gott var applet!




Fx

Books

Har nagon tips pa bra Svenska bocker sa emottages dom tacksamt!!!

Fx

Host i London

image116Nu har jag varit till Westminster Libraries & Archives och lanat tva bocker om Human Nutrition och en historie bok om England under andra varldskriget. Tro det eller ej men den tredje boken ar enbart for personligt intresse. Jag tycker det ar intressant och kul att se foton och lasa om saker fran forr. I den har boken ar det en massa bilder pa hur London sag ut innan och under kriget. Det ar aven reklam bilder och tidnings artiklar fran den tiden.
Det hander inte sa mycket spannande i mitt liv just nu sa jag har inte sa mycket att skriva om. Men jag tog i alla fall en bild ifran mitt fonster for att visa vilket vackert host vader vi har i London idag. Jag har dessutom lart mig hur man lagger in bilden brevid texten. Jag laste om det pa design-bloggen hur man skulle gora. Visst blev det fint?



Kram E

HURRA!!

Idag sager vi HAPPY BIRTHDAY till SIMON  som fyller 27! Puss!

    

fx

vilken javla dag!

Ojojoj, det borjade redan i morse, sen har det gatt i ett har. Fy fasen vad stressigt det har varit. Vi ar alla helt fardiga, man undrar hur (och nar) det ska sluta.

Jag fick iallafall mitt efterlangtade Family Guy Series 6 idag sa jag vet vad jag ska gora ikvall! Har ganska mycket som ska fixas med hemma ikvall, mest ytliga saker, men anda. Jag ska sova hos Simon imorgon och sen pa Torsdag ska vi ju pa konsert sa jag maste tanka ahead...

Fx

Johanna

Min kara van Johanna har precis varit har pa intervju, hon sa att det gick ganska bra sa jag haller tummarna! Vi tog en fika och catchade upp lite. Det var kul. Pa lordag ska hon ha housewarming party sa da ska jag dit. Jag tror att Simon, Elinor och Neal ocksa foljer med.

Igar gick jag hem lite tidigare, vet ej om det slog slint i hjarnan da eller om det ar tidsomstallningen, men jag somnade kvart i nio... Det var skont for jag var helt slut!
Idag kanner jag mig valdigt  Pigg.

Kram Fx.


God morgon!

Jag ar hemma idag igen och det ar faktist lite trakigt. Men jag har ingen lust att sitta och hosta pa lektionen och kanna mig allmant hangig. Sa snart ska jag ivag till Boots och kopa lite mer medicin, sen till banken och sen skulle jag vilja prova biblioteket som ligger har och se om dom har nagra bra bocker jag kan anvanda till mitt skolarbete.


Ex

Tillsatt socker

Just nu sitter jag och laser en massa om kolhydrater till min uppsats som jag ska skriva. Sa jag tankte dela med mig lite utav vad jag haller pa med eftersom jag tror att manga har ett intresse inom det har omradet.
Mycket utav maten vi koper fran affaren innehaller tillsatt socker numera, men det ar inte alltid det star "socker" pa forpackningen utan det kommer i alla mojliga namn. Sa har kommer en lista (pa engelska) pa gomda kallor av socker som forekommer pa mat forpackningar:

Corn sweetener
Corn syrup
Dextrose
Fructose
Fruit juice concent rates
Glucose
Honey
Lactose
Maltose
Malt syrup
Molasses
Sucrose
Syrup

Sa las pa forpackningen nu om ni vill unvika tillsatt socker i maten.

Ex




Robyn.

Pa Torsdag ska jag och Elinor pa konsert. Vi ska ga pa Robyn och jag langtar faktiskt sketamycket. Eller langtar...lite tontigt ordval kanske men ni fattar. Jag ser fram emot det om man sager sa. Jag gillar verkligen henne och det ska bli kul att se henne live. Jag har sett henne live en gang forut, pa Gronan. Asbra enligt mig.

Hej.


Fx

Hurra.

Nar ett inlagg borjar med Hurra sa betyder det oftast inte att nagon fyller ar, det brukar istallet betyda att FRIDA ar nojd med nagot. Sa ar alltsa fallet i detta inlagg. Jag ska namligen ga hem tidigare idag. (Hurra)

Vi brukar gora sa ibland nar det gar, att skicka hem en av oss tidigare alltsa. Sa idag ar det min tur, imorgon Natalies och pa Onsdag blir det Lauras.

Ja, jag ar ju glad iallafall.

Fx

Made my day!

En av staderskorna har pa jobbet kom precis forbi och sa att hon har velat saga det sa lange men aldrig vagat...

"I just wanted to say that you always dresses so nicely. I've been meaning to tell you for a while but there are always people around. You always look so nice, I just wanted you to know that"

Awh, ar inte det jattegulligt? Jag blev skitglad iallafall, fastan jag kanner mig risig idag, blek, finnig och snorig.

Hurra, mer sant!

Kram Fx.

Frida

Ja jag ar sjuk idag. Som jag har varit dom senaste dagarna. Jag bara hostar hela tiden och kan inte sova. Det ar jatte jobbigt. Jag ska forsoka plugga lite nu nar jag ar hemma. Jag missade bara en lektion idag i alla fall, sa det ar okej.

Ha en bra dag.

Kram E

Elinor

Ar du sjuk idag? Neal var har och sa att du inte madde bra!



Kram.

Mums.

Jag vill bara tipsa om dessa underbara Oatcakes. Smakar som julen och ar ganska nyttiga. Finns i olika smaker men dessa ar mina favoriter:

Fruit and Spice Wheat Free Biscuits
Tillsammans med en kopp African Rooibos sa blir det den perfekta mysfikan!



Se till att mysa nu nar det blir morkare pa kvallen!!

Kram Kram


Rita?


Laura berattade att folk inte brukar hora vad hon sager nar hon sager sitt namn utan tror att hon sager Moira....Haha. Mig brukar dom kalla Rita...fy fan. RITA och MOIRA! Vilket skamt!

Weekend report.

Tjena tjena.

Ny vecka, nya tag. Snart aker jag hem till Sverige sa jag har nedrakning...det ska bli sa skont!

Sa har var min helg:

I Fredags gick jag, Laura och Natalie till puben efter jobbet. Vi stannande bara i drygt en och en halv timma men hann svepa fyra drinkar sa jag var lite lullig nar jag akte for att mota Simon. Vi gick ut pa middag. Det var jattegott, tror jag, jag var ganska tappt i nasan och kande inte mycket smak tyvarr. Jag at grillade tigerrakor som var marinerade i chili och vitlok. Till det at jag sweetpotato mash. Yum!

Pa lordagen lag vi och drog oss till halv elva, sen skulle Simon till gymet och jag gick hem. Bettan och jag drog till Putney och handlade lite. Jag kande mig risig sa jag gick hem efter att ha handlat lite mat. Sen spenderade jag resten av lordagen i sangen. Ganska skont faktiskt. Bettan hade kompisar over sa dom partade lite innan dom gick ut.

Pa Sondagen kande jag mig lite piggare sa jag akte och traffade Elinor. Vi skulle fika och sa skulle hon hjalpa mig hitta present till Simon. Det gick bra faktiskt. Vi fikade pa Paul's och drack choklad som var tjock som om man bara hade smalt en chokladkaka. Men gott var det. Vi var bada ganska hostiga och snoriga och allmant ofrascha...
Jag kopte likadan korg som Elinor fast svart (2st) till mitt smink, nytt puder, CSI Miami series 1 part 1 (collection completed) och sa presenter till min honey.

Foljande fick han:

image118

En necessar som jag fyllt med blandade produkter och en T-shirt i ekologisk bomull fran Levi's.

Necessaren inneholl:



Sa har fint sag det ut nar det var inslaget:

image119

Simon kom over vid sju, vi mos lite innan vi at pizza (igen). Sen kollade vi pa The X-Factor (igen). Sen hade jag kopt "birthday cake" till honom. Det var egentligen bara lemon cheesecake i fina skalar men han blev sa glad. Sen fick han sina presenter och verkade uppskatta dom jattemycket. Han blev supernojd over sin necessar med produkter och gillade t-shirten men en av "telefonledningarna" var lite tajt over hans valtranade bringa. Motivet pa t-shirten, om ni inte kan se det, var namligen faglar som sitter pa telefonledningar, men telefonledningarna var riktiga tradar som tyvarr stramade lite.

Sen fick jag en massa pussar och kramar innan vi avslutade kvallen med...fotbollskvall...

Hur har ni haft det?

Kram Fx

Min nya box

Det var inte sa mycket folk ute idag pa Kings's Road for att vara London, skont. Det kan ju bero pa att det har varit rugg vader hela dan idag och att det inte ar loning foran pa onsdag. Frida hittade present till Simon och jag kopte en liten box fran Zara Home till mina alla armband och halsband jag har som inte far plats i mitt smyckes skrin. Sen kopte jag tre tarzan filmer; Ace Ventura, Polis skolan och Ladder 49.

image117
Min nya box.

Kram E

A night out

Jag gick aldrig pa middagen, jag kom senare och drack drinkar i stallet. Vi gick ut i Soho, gay distriktet i London, och det blev en lyckad kvall. Jag har bara gatt ut med Luis och Kai en gang forut, trots att vi nu har pluggat tillsammans i over ett ar. Pete skulle egentligen ocksa komma men han var tvungen att jobba.

image114
Jag och Kai dricker champange.

image115
Senare pa kvallen gick vi vidare till en bar med dansgolv och dansade lite. Pa bilden ar det Luis (fodelsedags barnet), hans kompis Mark, Kai och jag.

Senare mot natten blev hostan for mycket och jag var tvungen att aka hem. Det kanns ganska pinsamt att sta och hosta inne i en bar.

Klockan tolv idag ska jag mota Frida pa King's Road och vi ska fika pa Paul's som har varlden godaste tartor, sen ska Frida leta present till Simon och jag ska hjalpa till..

Idag har vi en extra timma att anvanda. Jaa.

Ex

Breakfast

Min forkyldning vill inte ga over. Den har snarare blivit varre, jag bara hostar och hostar. Det ar inte sa roligt. I kvall ar det dessutom Luis (fran uni) fodelsedags middag som jag har lovat att komma pa, fast just nu kanner jag mig inte pa topp for att ga ut ikvall. Men jag har ju hela dagen pa mig att vila sa ikvall hoppas jag att jag mar battre. Jag kanner att jag maste ga ikvall hur som helst. Pa tal om ingenting, franskan gick battre igar an forra gangen, fast jag ar fortfarande kass pa uttal. Luis daremot som ar fran Brasilien har jatte latt for sig att ta till sig franskan, men det ar for att hans sprak liknar franskan mer an vad svenska gor.

Snart ska vi ga ut och ata frukost. Neals kompis fran Nottingham ar i London over helgen och snart kommer han hem tills oss da ska vi ga och leta pa nat frukost stalle. Vi gar aldrig ut och ater frukost sa det ska bli trevligt. Formodligen kommer dom att ata "English Breakfast "(bacon, agg, toast och korv) , och jag kommer sakert inte gilla nat och ata en yogurt eller sa. Men jag ar inte sa hungrig jag vill mest ha en kaffe eller te.

Ex

After lunch.

Jag och brudarna (Laura och Natalie) har bestamt att ha med oss treats till alla en dag i veckan. Dagen ar Fredag och det var min tur idag. Jag glomde givetvis. Sa Laura gick och handlade nagra smarriga grejer som vi ska njuta av pa afternoon breaken.

Nar jag kom tillbaks fran lunch sa hade nagon lagt en pase Maltesers pa min desk. Big Bag var det till pa kopet...Jag undrar sa vem det kan vara!!!!!! Goda var dom iallafall.

Kanske har jag en hemlig beundrare....Jag far aterkomma...

Fx

Nemi

Jag var bara tvungen...



(dn.se)

Fx

Elvis.

Hur skon som helst...



(metro.se)

Fx

Hello Hey!

Hello hey, what's your name? I need to know...(hello) Now I found you my mysterious boy.

Minns ni? Victoria Silvstedt, 1999. Andra gamla harliga dangor ar val systrarna Graafs "You got what I want (baby) fran 1998 och The Final Countdown med Europe och Joey Tempest.  Sverige bidrar med mycket fantastisk musik till utlandsexporten....Verkligen att gora sig ett namn pa varldskartan....

Jag ar tillbaks pa jobbet efter en dags sjukdom/ledighet. Vilade hela dagen igar for jag kande mig valdigt risig. Det gor jag forfarande men det ar bara att bita ihop och komma igen...

Ikvall blir det drinkar efter jobbet med tjejerna, sen ska jag traffa Simon.

Kram Fx

Julshopping

Jag pratade med lillebror for ett stund sen och vi bestamde att vi redan nasta vecka ska borja leta julklappar. Det ar kanske lite tidigt men vi har valdigt manga att kopa till sa det ar bast att borja i tid. Som vanligt vet vi inte alls vad vi ska kopa till nan. Men vi ska kolla runt lite och se vad vi hittar. Dessutom kommer turisterna som ska jul shoppa till London snart, sa det ar bast att passa pa innan dom invarderar hela stan. Men vad koper man till folk som redan har allt? Det ar ju sa svart..

Ex

Andrade planer

Andrade planer Neal kommer till Sverige over nyar!!

image113

E


Green tea

Idag kommer det en massa viktiga manniskor till jobbet, en massa VIPare. Sa chefen ar helt uppe i varv. Hon ringer till oss tjejer pa andra sidan (en annan byggnad) och mailar om att vi ska se sa glada och fina ut idag osv osv. Jag hade precis min morning break och jag fick mer eller mindre slanga i mig mitt apple och min cappuccino eftersom chefen ringde och sa att alla vipare skulle komma over hit klockan 11 och da maste alla sitta pa sina platser. Ja herregud. Klockan ar nu 11.10 har och inga vipare i sikte.
Jag hade egentligen tankt att endast dricka gront te idag, men sen blev den en kaffe i alla fall. Jag ar ocksa lite forkyld och hostig som alla andra verkar vara just nu, sa igar drack jag ca 5 koppar gront te med honung. Honung for att lugna halsen och gront tee for alla antidoxidanter som hjalper mig att bli frisk igen. Fast cappuccino ar gott ibland. Jag alskar att fa Cappuccino med Baileys till dessert nar jag ar pa resturang, mums.

image111

E

Bonjour

Nu har jag antligen lamnat in mitt arbete som jag hade san angest over. Puh... sa nu kan jag andas ut. Nu maste jag bara hem och ova lite franska ikvall sa jag slipper skammas pa franska lektionen i morgon. Om jag sager "Je sui etudiante en nutriatian" forstar ni vad jag sager da?

Jag sager nastan varje helg att nasta helg ska jag ta det lungt och inte slosa en massa pengar, inte planera in en massa och bara ta det lungt. Men sen nar det borjar narma sig helgen sa dyker det alltid upp nat. I helgen ska jag pa fodelsedags middag. Det ar Luis fran min klass som fyller ar, han fyller ar idag men vi ska ut och ata och fira honom pa lordag i stallet. Sen maste jag nog ga till gymmet bade lordag och sondag eftersom jag bara har varit dalig pa det den har veckan, och jag tror inte att jag kommer ga dit i morgon heller.

Ex

Godkvall.

Tack och adjo for idag fran mig!



Vi ses pa Fredag! Pigga och glada.

Kram

Idolbild.

Fastan jag inte ar tonaring langre med vaggen tapetserad av idolbilder sa skulle jag latt kunna tanka mig att tapetsera min vagg med denna fagring...



Ohlala...

Fx

JOY

HURRA, antligen.

Kolla in pa:

http://www.joythestore.com/website/home.php

Nisses tuggummi!

Jag och tjejerna som jag vaxte upp med (Cilla, Ella, Stina, och sa Jan-E forstas) har alltid gillat galenskaparna.

Vi var formodligen sista generationen som uppskattar san humor skulle jag gissa. Elinor, som ar 4 ar yngre, ar inte sa insatt. Haromdagen kom jag pa mig med att sjunga "Folk som vill va' balla, och det vill ju alla, dom vill ha NIsses Tuggummi. Jag fragade Elli om hon hade sjungit pa den for jag visste inte hur jag plotligt kom att tanka pa den, men hon sag ut som ett fragetecken....

Nagra andra klassiker ar ju Kalle Kotte, Farbror Frej, Sportattack och Pyssel och Papp.

Googla Turderland sa hittar ni en sida om Galenskaparna. Mycket kul.

Kram Fx.

Sjuk.

Idag ar jag sjuk. Det ar inte roligt. Jag ar snuvig och lite febrig och allmant hangig. Men jag pallrade mig ivag till jobbet anda. Onskar att jag kunde ha stannat i sangen med min sockertopp istallet. Imorgon ska jag nog vara hemma och friskna till for da jobbar Elli Karamelli.



Simon kom over igar. Vi hade inte setts pa en vecka sa det var mysigt. Jag lagade mat som vi blev alldeles pruttiga av och bada hade ont i magen sen..haha. Typiskt mig. Var nog for fett kanske. Han hade med sig en stor Toblerone som vi mumsade pa. Jag hade hyrt film efter hans onskemal och det var nog fan det tristaste jag sett. The Good Shepherd. Somnpiller!

Det ar sa jobbigt att behova ga upp pa morgonen nar man bara vill mysa!!!!!

Fx

Jag blir galen

Jag vet att jag tjatar om min pluggangest hit och dit men jag maste fa gnalla lite. Jag har ett papper med en massa histology fragor som ska vara inne i morgon, och nu har jag suttit i over en timma med samma fraga. Jag har last i tre olika bocker och kollat internet. Jag har hittat lite om amnet, men jag vet fortfarande inte om jag har hittat svaret eller inte? Jag blir galen! Annars har dagen varit helt okej, jag har varit i skolan idag och haft lektion i mitt favorit amne; Nutrition (saklart).

image110
Hur har eran dag varit?

E x


Elinor.

Ang. nasta torsdag nar vi ska pa Robyn, jag snackade med Lee pa Prestige. £18 for en tarre, ska vi sla till?

Fx

Roligt.

Hej hej.

Tro det eller ej men emellanat kan det bli ganska trist pa jobbet! Denn avecka sitter jag i en annan byggnad och alla fragar vad som hant. Jag sager att jag blivit promoted...haha. Ibland ar jag for rolig. (Nu himlar Elinor med ogonen kan jag lova nar hon laser detta, hon tycker namligen att jag ar en Tarzan som skrattar at mina egna skamt)
Anyway...vad gor ni nar det blir trist pa jobbet? Tips emottages tacksamt.

Fx

CSI Miami

Igar kom ett paket fran Amazon. Det inneholl CSI MIami Series 4 part 2. Jag hade aven hoppats pa Family Guy Season 6 men det kommer val senare. Nu hoppas vi pa daligt vader sa man kan sitta inne och maratonkolla med gott samvete.

Jag hann dock kolla pa ett avsnitt igarkvall efter att ha stadat lite och lagat mat. Det var grymt bra, precis som forvantat. Jag gav mig pa ett andra avsnitt men somnade strax efter att det borjat.

Jag gillar det skarpt men om Horatio bara kunde sluta POSA!! Jag blir sa forbannad. Det ar liksom inte coolt langre...



Annars ar allt bra....

Fx

Bacongratang.

Imorgon kommer min Tarzan och myser med mig. Da ska jag laga nat gott tankte jag. Jag ringde mamma for inspiration, det gick sadar. Vi kom iallafall fram till att jag ska gora en Bacongratang. Den brukar mamma gora och den blir alltid smarrig. Ganska onyttig men servera med en latt sallad sa ar det ok. Sen kanske man har tur och kan forbranna lite kalorier senare pa kvallen...Da behovs energi...hihi.

Kirstens bacongratang:

2 pkt bacon
1 gul lok
3 dl gradde
potatis

Stek lok och bacon. Skala potatis och dela i lite mindre bitar. Blanda ihop allt i en ugnsfast form. Hall over gradden. In i ugnen pa 200 grader i ca 30 min eller tills potatisen ar klar. Servera med en sallad pa spenatblad, rodlok, fetaost och minitomater.

Fx

Mobler.

Jag vill kopa lite nya mobler till mitt rum. Jag maste nog at en tur till IKEA snart. Det jobbiga ar ju att allt ar DIY och jag gillar inte saker jag maste satta ihop sjalv!! Dilemma. Jag vill ha ny byra, nya hyllor och nya sangbord. Jag maste nog vanta tills efter jul dock...se hur budgeten ser ut...inte speciellt lovande just nu!

Har ni nagra roliga tips pa hur man kan piffa upp sitt rum lite? Jag vill ha lite farg och mys!

Kram F.

Thai-soppa.

Hej hej.

Har kommer receptet pa Johannas Thai-soppa. Den ar ljuvlig och ganska spicy.

Johannas Thai-soppa:

Minimajs
rodlok
paprika
spring onion
mangetout (sockerartor)
rakor (king och vanliga)
kokos mjolk
cashew notter
vitlok
chili
ginger
7 Thai spice.

Stek upp gronsaker (mini majs, rodlok, paprika, spring onion etc) med vitlok, ginger och chili. 
Stek pa HOG varme sa dom blir krispiga. 
Hall over kokande vatten och lagg i nudlarna. Hall i en burk med kokos mjolk. Ror! Hall i 7 thai spice. Du kan ju ocksa anvanda spices fran vanliga nudlar som kommer i pasen.  Precis nar nudlarna ar klara lagger du i rakorna sa dom bara hinner bli varma. Ha dom inte i for lange for da blir dom sega.  Toppa med cashew notter.

MUMS!!!

Kram F.

Monday!

Helgen gick som vanligt alldeles for fort. Jag kanner mig dock ganska utvilad efter lite mer an 8 timmars somn.  I fredags sov jag over hos Johanna. Hon lagade en underbar Thai-soppa med rakor (recept kommer) och till efteratt at vi "The Skinny Cow" glass. Yum! Vi kollade pa Vacancy, en skrackis som gav oss manga hopp och skrik men som annars var hyfsat kass.



Pa lordagen vaknade vi vid nio, kakade frukost och sen akte jag hem bara for att snabbt duscha och sen aka till underbara Richmond for att luncha med Laura. Vadret var toppen och vi strosade runt lite innan vi gick till Slug & Lettuce for att ata lunch. Jag drack en Spritzer till min lasagne och coola Laura tog en JD & Dietcoke till sin burgare. Jag kande mig lite tipsy faktiskt.... cheap date... ;-)

Vid fem tog jag taget hem bara for att duscha (igen) och gora mig fardig for att aka till Elinor.  Vi drack vin och loste varldsproblemen innan vi drog ut. Rapport har ni redan fatt.

Sondagen var slapp som vanligt. Jag kollade klart pa Prison Break, det var ju ganska bra men maste erkanna att det var lite waste of time...

Sen flyttade jag och Beth ut lite skit ur lagenheten som hon skulle ta hem till sin mammas hus. Jag kollade pa The X-Factor, det ar sa grymt bra!! Sen laste jag lite ur Camilla Lackbergs Olycksfageln, den verkar lika bra som de andra!

Nu ska jag ga och fika!

Hur har er helg varit???

KRAM Frida.


Mer kort

Har kommer lite kort fran forra helgen for den som vill se.











E x

Tarzans

Just nu sitter jag har vid datorn med plugg angest, som vanligt. Jag hade tankt plugga igar men det blev inte sa. Men idag gjorde jag ett nytt forsok och nu har jag faktist suttit i flera timmar sa jag tyckte att jag fortjanade en blogg paus.

Gardagen var trevlig. Bade jag och Frida var lite sega i started men sen kom vi igang igen. Vi drog in till centrala London, det ar inte ofta det hander kan jag saga. Det ar alltid sa mycket folk overallt och en massa turister sa vi brukar inte orka eller vilja ga ut dar. Men Neal och co kom aldrig sa langt som till Liverpool St utan blev kvar i St Christofers place, vilket ligger precis vid Oxford St, sa jag och Frida drog dit efter matchen (England forlora...).
Sen stangde puben vid 11-12 och ingen hade nagot forslag pa vart man kunde ga, da kom jag och Frida pa att The Camel lag precis runt hornet. The Camel var varat standard stalle nar vi jobbade pa FCUK for tva ar sen, nastan alla brukade ga dit efter jobbet pa helgerna. Sa det var jatte kul att komma dit igen, och dom spelade riktig "Frida och Elli" musik. Det mesta var sig likt forutom att dom hade byt namn till The Moose i stallet for The Camel.
Sen nar vi var pa vag ut fran baren sprang jag pa en gammal FCUK kille som jag brukade jobba ihop med pa den tiden, vi har inte sett varandra pa kanske tva ar sa det var ju lite lustigt att jag skulle traffa pa honom just dar. Sa det var lite som att ga tillbaka i tiden igar. Det var en kul kvall.

image103
Tva tarzans.. (igar kvall)


Kram E



Liverpool St vs Clapham

Idag har jag varit duktig och varit pa gymmet, sen handlat mat och stadat lagenheten. Sa nu ar det ordning och reda har hemma. Nice.
Snart kommer Frida pa besok. Vi ska dricka vin och kanske kolla lite pa rugby matchen. England spelar rugby world cup final ikvall. Heja England. Sen ska vi ut. Vi vet inte riktigt vart annu. Neal och co ska till Liverpool St, det ar ganska langt harifran sa vi far se om vi orkar aka dit och traffa dom eller om det blir nan annanstans. Kanske Clapham? Vi far se.

Ha en bra lordag!

Kram E

Csilla 23 ar idag!

Idag fyller min van Csilla lilla ar. Grattis!!



image102


Kram E

Franska?

Vet ni vad jag har gjort idag? Jag har haft franska lektion! Oh my.. Det var jatte svart saklart. Jag har aldrig pluggat franska i hela mitt liv och jag vet endast nagra fa ord pa franska. Jag har alltid velat lara mig franska, eller inte alltid men sen jag flyttade till London. Det var namligen sa att nastan alla manniskor jag forst larde kanna i London var var fran Frankrike. Jag bodde med en kompis, Coco, som ar fransk i ett ar och vi umgicks hela tiden da sa jag vande mig vid att hora honom prata franska hela tiden. Sa jag larde mig lite fran honom och kande att jag skulle vilja lara mig prata spraket. Sen nu har jag chansen att gora det. Men jag vet inte om jag kommer att klara det? Jag har jatte svart for spark i borjan. Jag maste kampa hart om jag vill lara mig, men jag vet inte om jag har ork och tid till att gora det? Jag ska tanka pa saken i helgen, sen maste jag bestamma mig. Vad tycker ni? Ska jag go for it eller inte?



Ex

England to win!

Have a nice weekend folks!

Cheer for England tomorrow!!!!



Frida x

Izza.

Hej hej.

Nu narmar det sig slutet...pa fredagen alltsa.

Jag hoppas att ni alla kommer att ha en superbra helg!

Har kommer ett par bilder pa varldens basta och absolut sotaste hund, Izza. Hon ater yoghurt!

image100

image101

Hon kampar verkligen for att komma sa djupt ner i bunken hon bara kan!

/Fx

MAT.

Jag tror inte att det gar att missa att jag gillar mat. Jag pratar om mat skriver om mat, drommer om mat och ater mat! Mat ar gott och bra och gor oss glada och matta.

Tyvarr ar jag ganska dalig pa att laga mat. Darfor efterlyser jag recept pa enkla men goda matratter. Can you help?



Fx.

Richmond.

Imorgon ska jag aka till Richmond for att traffa Laura. Richmond ar superfint och jag tror att det ska bli fint hostvader. Vi ska luncha tror jag och dricka varm choklad pa Carluccios. Dom har san har tjock och graddig choklad. Yum!



Laura ska for ovrigt med mig till Sverige i November. Hon ska stanna i 3 dagar. Det ska bli jattekul.

LINA, om du laser detta. Jag far se hur det blir med utgang pa lordagen den 10. Det kanske kan bli pa fredagen istallet? Passar det? Jag kan ju komma in da istallet. Vi kan val horas till veckan och prata om det?!

Fx

Neal.

Your boss is here, very cheerful. I asked where you were, he said you're manning the phones...? Santas little helper? Still bored? I have to say his black Domus windjacket is great...! And the lightblue denimshirt from 1986.  

Neal...

Bye bye.

Fx

Cravings.

Igar pa min lediga dag at jag resterna av Beths kottfarssas (gjord pa quorn) och spaghetti. Till middag gjorde jag en 4 bean salad. Hur enkelt som helst, ska val egentligen vara en sidesalad men jag hade ingen huvudratt. Jag slangde alltsa ihop chickpeas, cannelinibeans, butterbeans och lentils tillsammans med finhackad rodlok och massor av vitlok, salt och peppar! Valdigt gott men jag tror att jag kommer att fisa en del imorgon...

Idag har jag kant hela morgonen att nat saknats, jag insag inte vad det var tills jag forstod att det var mitt fredagstreat! En almond/chocolate croissant! Jag skickade ivag tva pojkar till affaren och nu ar de tillbaks med en almond/cherry croissant. Yum! Jag ar mig sjalv igen!



Fettbomb javisst, but who cares? It's FRIDAY!!!

Fx

Tonight.

Det ar lite konstigt att vara ledig och sen jobba en dag och sen vara ledig igen (Helg). Men jag klagar inte. Det ar sa skont att vara ledig.

Ikvall ar jag hembjuden till Johanna pa middag och mys. Vi ska slappa hela kvallen. Jag har packat med mig mysbyxor och mystroja for att komma i stamning.

Imorgon ska jag ner till Richmond och traffa Laura och sen pa kvallen ska jag traffa Elinor. Vad vi ska gora vet jag inte an, vad sager du Elli?

Fx

Fredag!

Hej hej!! Har ni saknat mig? Nehej....inte det...

Jag hade en helt underbar och superslapp dag igar...jag vagar nastan inte beratta vad jag gjorde for det ar lite val slappt!! I Onsdags kvall gick jag och hyrde Prison Break season 1. Jag kollade inte pa det pa kvallen for Beth hade lagat middag och vi kollade pa Ugly Betty. Jag somnade visserligen strax innan tio...

Igar vaknade jag vi nio. Da gjorde jag aggfrukost och sen drog jag pa forsta avsnittet. Sen gick det non-stop i 13 timmar...Haha. Vilken loser va?! Men bra var det!

 

Hur ar det nu? Ar Wentworth Miller gay? Fan om han ar det for jaklar vad het han ar. Jag tror inte jag skulle gilla serien sa mycket om det inte var for honom. Peter Stormare ar faktiskt valdigt bra tycker jag!

Kram Fx

Host

God morning!

Det ar jatte fint hostvader har idag. Solen skiner och parken ar full av gula lov. Jag ville ta kort i morse nar jag gick igenom parken, men jag har ingen kamera med mig idag. Det kanns mycket lattare att ga till jobbet nar vadret ar som idag, an nar det ar regn och rusk.

I veckan har jag haft plugg-panik eftersom jag hade tva prov pa samma dag. Det var bara sma prov, men anda. Men det gick bra i alla fall, tror jag. Det visar sig val. 

I november kommer nagra utav mina slaktingar till London sa just nu haller jag pa och letar hotell for fulla muggar. Men det ar inte latt da mycket verkar vara fullbokat redan.

I morgon fyller Csilla ar...=)

Kram E

Sad but true...

Sa sant!!



(dn.se)

Fx

Fulham

Idag bokade jag biljetter till Fulham - Blackburn den 25 November. Da ar mamma och pappa har och de ville garna ga pa fotboll. Jag bor ju precis vid Craven Cottage sa det passar ju bra!



Pappa tjatar aven om att ga och se Mamma Mia sa hall tummarna for att vi kan fa biljetter. Sist dom var har sa kopte vi biljetter men da hade ju nan Tarzan lagt en bomb vid Leicester Square sa da blev det installt. Onodigt om jag far saga mitt.



Fx

HobNobs.

Jag jobbar ju pa att ga ner i vikt, alla ni som nagongang har provat vet hur svart det ar! Ibland far man sant sug efter godsaker och da tycker jag att man ska ge efter lite...man ska inte banta! Idag var jag stressad och lite irri och da behovde jag lite socker. Jag at inte mindre an FEM Milk chocolate HobNobs. Har ni provat dom? Guds gava!!!

McVitie's Plain Chocolate Hob Nobs

Frida x

MIA. (Hugo)

Jag har hittat Duck och Edward pa natet, Tomy ar tillverkaren. De inhandlas snarast kan du halsa Hugo!
 

Kram Frida.


Midweek.

Tjaba tjena halla!

Hur har ni det en dag som denna? Jag sitter pa jobbet och tanker att dagen har gatt ganska fort. Imorgon ar jag ju ledig och jag ser verkligen fram emot det.  Sen ar det Fredag och da ska jag sova hos Johanna. Sen pa lordag ska jag till Richmond for att traffa Laura.

Igar kvall lagade jag mat till mig och Beth. Sen kom Simon och vi badade skumbad. Han bredde ut sig sa jag blev irri. Men det var mysigt! Vi hade tant levande ljus och hade en valdoftande badolja. Sen borjade det lukta avlopp av nan anledning...inte sa romantiskt kanske men vi overlevde. Jag skyllde pa att han fes...

Ikvall ska jag nog bara vara hemma tror jag. Jag ar lite halvpank. Kopte fotbollsbiljetter idag for £90. Ett hal i planboken...

KRAM F.

30 minuter.

Nu ar det bara 30 minuter kvar (and counting) innan dagen ar slut. Tiden gar sa fort, snart ar det jul och sen ar det nytt ar. 2008. WOW. Man ar inte purung langre. Men jag har ingen aldersnoja alls faktiskt. Jag gillar att bli aldre. Man blir klokare och far livserfarenhet vilket alltid ar bra. Nagra av mina vanner ojar sig over att narma sig 30. Not me! Jag planerar redan for storfest hemma i byn. (Vanner, ni ar alla valkomna!!)

Spara detta inlagg och visa for mig nar jag borjar tjata om rynkor och hangbrost please! ;-)



ha en trevlig kvall!!

Kram F.

Ledig!

Hurra, jag ar ledig igen pa Torsdag.

Jag jobbar ganska manga timmar extra varje vecka sa jag forsoker att ta tillbaks dom direkt sa denna vecka har jag Torsdag ledigt, da jobbar Elinor sa vi ar anda nog med personal. Skont. Jag ska bara ta det lugnt.


Promenera i stan kanske om det ar fint, fika och ta det lugnt. Underbart!

Kram F.

Baby.

Idag hade jag lunch med Beth och nagra till. En av killarnas fru ska ha barn snart. Han ar italienare och hans engelska ar lite halvtaskig ibland. Foljande konversation utspelades:

Beth: So when is your wife due?
Marco: End of January.
Beth: Awh, how sweet, do you know what it is?
Marco: Yes, a baby.

Har ligger vi alla dubbelvikta av skratt.  Vilken tur att det ar en baby och inget annat va?!!

Fx

Nemi.

Johanna faxade(!) mig idag med en Nemi strip. Hon tyckte visst att det stamde in pa mig...



Har kommer nagra till som ar bra! (metro.co.uk)



 

Kram F

Regn och rusk!

Idag ar det ruskvader har i London. Regnigt och gratt men ganska varmt anda! Kvavt snarare. Inte direkt det kalla hostvadret man onskar men bra anda.

Nar jag promenerade till jobbet imorse var det uppehall tills jag var ungefar 5 minuter fran jobbet, da drog det igang. Jag hade glomt mitt paraply pa jobbet sa jag var genomblot nar jag kom fram.

Ikvall kommer Simon och sover over. Han skulle komma ganska sent men eftersom han ska till Holland med jobbet nagra dagar sa ar det ju skont att ses aven om man bara sover tillsammans. Jag ska ga och kopa skumbad och sen ska vi ta ett bad tillsammans! Romantic eh??!!


Fx

Hej

Denna dag har inte direkt varit givande pa nagot satt. En ganska onodig dag...

Det har varit mycket att gora pa jobbet och nu kommer angesten smygande for ikvall ska det stadas...usch! Men vi ska ata pizza sa det vager upp det negativa.

Uttrycket "Ordning och reda, stada pa fredag" ar val anda korkat? Vem fan stadar pa en fredag?

Angest och vanda, stada pa Manda' passar ju bra idag...haha vad jag ar rolig!!

mumsfillibabba

Fx


IKEA!



Alla alskar val IKEA? Eller...?

Fx

(Snodd fran Metro)


Post

Ville bara uttrycka min ilska over den forbannade poststrejken som pagatt har sa lange. Jag vet att det ar for att arbetarna ska fa battre arbetsvillkor och det ar ju bra, men halla!!! Jag vantar faktiskt pa delivery from Amazon!!!!!!!

Fan.

Helg.

Jaha, da var det Mandag, ny dag, nya tag!

Har haft en fantastisk helg. I fredags var jag och Tess ute pa Chateau 6, sen blev vi lurade av Simon att komma hem till honom pa fest. Jovisst, tjena, nar vi kom det bestod festen enbart av han och hans flatmate Alex. Men vi hade jattetrevligt och traskade hem vid 8 pa morgonen. Walk of shame kunde man lugnt saga.

Vi tog en sightseeing tur runt London pa lordagen, det var trevligt men vi var ganska slitna.



Sen akte vi hem och tog en nap. Efter det var det bara att borja gora sig iordning igen.

Vid halv atta borjade folk komma. Vi hade det sa trevligt.

Snacks!

image96Tess, Johanna och jag!

Laura and Elinor.

Foljande tva bilder ar inte lika smickrande...Lite fyllehungriga blev vi allt...

image98Jag och Beth slukar chirre.

"Fingers in the cookie jar..."

Gardagen var supermysig. Jag vaknade tidigt for att folja med Tess till Victoria station. Vi har haft en sa himla bra helg och det var trist att hon skulle aka!
Val hemma igen lade jag mig i sangen igen bredvid Simon. Slumrade till en timma, valdigt skont.
Vi tog tag i vara liv vid halv tva, akte till Fulham och hyrde film och kopte lunch. Sen slappade vi och hade det mysigt till Simon akte hem vid halv sju. Han skulle kolla pa rugbyn. Jag och Beth stortjot nar vi kollade pa the X-Factor. Dom skulle namligen bestamma vilka som skulle fa stanna och vilka som skulle aka hem...det var sorgligt!!!

Hur har er helg varit?

Kram F

Intelligent?

"Oh Frida, you look so intelligent." Eh...Tack...eller...?

"Very sexy"

"WOW!!"

So far ar det ganska positiva kommentarer...


Brilleslange...

Japp, nu ar man officiellt en brilleslange som Cilla sa fint uttrycker det.  Tess var med mig till Visionexpress och hjalpte mig att hitta ett par fina bagar. Mina favoriter blev till slut, efter manga provningar, ett par fran Armani. Hela kalaset gick pa £214 vilket inte var sa farligt tycker jag! Jobbet hjalper till med £50 sa jag tycker jag kom billigt undan. Da fick jag nan form av forsakring med ocksa. Jag ar ganska nojd. Sa har ser jag ut:



image90

Vad tycker ni?

Kram F

Rosa forvaringsboxar

NOSTALGISK DVD box with lid
Dom har rosa forvaringsboxarna fran IKEA ar det basta jag kan hitta nar jag letar efter rosa boxar. Jag skulle vilja ha rosa, eller monstrade svartvita boxar. Men jag hittar inga fina nanstans. Bara fula. Dom kommer sta synligt i min hylla i mitt sovrum sa dom kan inte se ut hur som helst. Just nu har jag rod och vit  monstrade boxar men det passar inte med mina nya rosa grejer jag har. Tips nagon?

E x

Back to work

Jaha da var det torsdag igen. Tillbaka pa jobbet. Forra aret jobbade jag onsdagar, men jag tror att jag foredrar att jobba torsdagar for da ar det bara en dag kvar tills helgen. Yippi. I helgen maste jag dock plugga, men det ar okej. Det inget jatte tungt arbete jag har framfor mig. Sager jag nu ja.. sen sitter jag dar med panik nasta vecka. Jaja... men pa lordag ar det i alla fall fest. Fridas fest. Sa da ska jag roa mig. Neal ska hem till Nottingham over helgen sa han kan inte komma. Men han ar nog glad att aka hem och traffa sin familj.

Idag har jag pratat en massa om nyar med mamma och Neal eftersom jag ska hem da, sa nu borjar jag fundera pa det. Vad ska jag gora pa nyar i ar? Precis som Frida som dromde om jul och julgranar eller vad det nu var. Sa jag sager samma som henne; kara vanner vad hander pa nyarsafton?

Jag har upptackt att fler som jag (vi) kanner har borjat lasa vara blogg. Vad kul. Kanske for att vi tjatar om det? Hehe.. Fick ett mail av Sofie som sa att hon hade kollat in varan blogg och sett att jag hade varit pa semester osv. Det ar val roligt att alla kan hanga med om vad som hander? Det tycker i alla fall jag. Sen hade lill kussens kompis Linn skrivit i kommentars faltet att hon hade last vara inlagg om London shopping som hon tyckte var valdigt bra eftersom hon ska snart till London. Vad kul att dom kom till anvandning for nagon=) Linn (om du laser detta) du kan alltid ringa eller maila eller sa om du behover hjalp med nat, om du gar vilse eller sa..hehe. Det ar bara att fraga Zandra efter mitt nummer.


Ungefar sa har sag London ut i morse.
Dimma dimma... nastan lite kusligt.


Ha en bra dag kara lasare.

E x


Specs.

Det blev inga glasogon idag for de hade stangt, men imorgon ska jag in till stan sa da ska jag fixa det da. De har ju mycket fler i stan och pa Specsavers sa har dom Buy one get one free vilket ju vore fab!!

Blir det brillor sa far ni bilder pa fredag!

Kram F

Amazon.

Att jag ens erkanner detta ar val ett steg for manskligheten, men jag har faktiskt bestallt Greatest hits by...hall i er...Britney Spears!

Jag star fast vid att hon har gjort manga bra latar sa nu slog jag till. Jag kopte aven Keanes goding Hopes and fears och ett Thomas the tank engine memory game till min kompis Mias son Hugo som fyllt 4 ar!
Greatest Hits: My PrerogativeBrittan innan det gick utfor...

Hopes and Fears"Vi ar bra live!!"

Thomas & Friends Memory GameInte till mig...

KRAM Fx.


Bror duktig...

...eller sister naughty i mitt fall. 

Our dear friend Anne i Postroom ar lika glad i godis som vi ar. Darfor brukar vi ta med godis och kakor och annat gott till henne och hon tar med till oss. Nu har hon kommit tillbaks efter en vecka pa Irland och hade forstas med sig godsaker. Jag hade varit duktig och druckit farskpressad apelsinjuice och atit proteinrika meatfree Turkey slices till frukost men kunde inte halla mig nar detta presenterades:

image86

Jag bjod dock bort det mesta av Sticky Toffeen och sparade pasen med Iced Caramels. Men Irlandarna ar duktiga pa det dar med Choklad och Caramel, det maste jag saga!

Kram F


Lill-Lordag.

Idag ar det Onsdag, aven kallad lill-lordag i Sverige. Har i England ar val varje dag lill-lordag....iallafall for pubalskare och det ar val nastan alla...

Det blev ingen glasogonprovning igar for det regnade sa mycket att det knappt gick att ga ut. Men idag ska det bli av! Laura ska folja med som smakrad.

Igar hande inte mycket, jag och Beth kollade pa TV sen slocknade jag vid tio med smink pa och lampan tand. Jag var iallafall utvilad imorse nar jga vaknade.

Imorgon ar jag ledig for Tess kommer. Vi ska gora stan imorgon. Det ska bli kul for jag har inte varit i stan pa evigheter!! Jag ska shoppa loss nu!!!

Pa lordag har vi bjudit hem lite vanner. Det blir drinkar, snacks och mys och sen far vi se om vi gar ut. Bilder kommer givetvis!

Fx

Julgran.

Skont att Mandagen ar over!! Idag ar det ruggigt och regnigt ute, trist!

Igar kvall gjorde jag absolut ingenting, ibland ar det ocksa skont. Jag handlade schampo och harfarg pa vagen hem. Jag varmde sondagens leftovers (korv med mos) och sen kollade jag pa TV tills jag gick och lade mig klockan tio. Dromde konstiga drommar om mord och julgranar och skit.

Idag tog jag med vindruvor hemifran som jag ska ata pa min break. Mums. Pa lunchen maste jag sticka till Optikern igen for att valja glasogon. Det kanns sa jobbigt, tank om jag hitta nagra finare nan annanstans....aaarrrggh, jag hatar att ta beslut!!!

Kram F

JUL!

Snart ar det jul!!

Elinor och jag kommer att aka hem med samma flyg. Det tycker jag ar kul!!

Vi flyger hem Fredagen den 21 december pa morgonen och tillbaks den andra Januari sent pa kvallen. Hurra!

Vi ses val da???

KRAM

Helg.

Mamma fixar!

Helgen som var var mycket trevlig. Foljande hande:

I Fredags motte jag upp Simon efter jobbet, vi tog ett glas vin hemma innan vi gick till Wagamama och at. Efter det gick vi pa en drink innan vi gick hem och kollade pa TV. Pa Lordagen promenerade jag hem, det tog en timma. Sen at jag brunch innan jag och Beth drog igang och storstadade hela lyan. Fy fan vad jobbigt. Men det blev rent och fint.
Jag drog hem till Elli pa kvallen, vi drack vin och sen gick vi ut i Clapham, det var en trevlig kvall. Idag ar lilla flickan sjuk. Stackare!

Igar reparerade jag skadorna alkoholen hade gjort pa min kropp. At pizza och choklad och drack dietcola. Simon kom over pa kvallen, jag lagade "Bangers and mash" at honom. han verkade nojd. Sen kollade han pa rugbyn och jag laste skvaller.

Idag ar det alltsa mandag igen...otroligt!

Kram F


USEL!

Forlat mig alla miljoner lasare vi har, jag har haft mycket att gora idag. Var hos optikern i nastan tva timmar. Jag behover glasogon, jag behover aven pengar till att betala glasogonen. Therefore ska jag nu ringa MAMMA!!!

Puss Fx

Home sick..

Idag ar jag hemma sjuk. Inget roligt alls=( Jag har fatt magsjuka eller nat liknande. Sa jag kan inte ata nanting knappt. Neal ska fa kopa med smoothie och yogurt pa vagen hem. Det kanske gar att ata? 

    image85

Innocent
smoothie. Det ar det basta market. Inga tillsatser bara frukt och bar.

Ex

Emma Emma..

Igar kvall kom Frida pa besok, vi lyssnade pa Markolio med "Emma Emma" om och om igen. Sen passade Frida pa att skaffa Facebook, eftersom hon inte har internet hemma an. Sen akte vi vidare till en fodelsedags fest i en bar i Clapham Common.

image83
Frida och jag i baren.

image84
Frida pavag upp till min lagenhet, da jag overaskade henne med kameran=) Fin bild va?

Idag maste jag plugga. Jag ska skriva en essay om cell membranes. Det tar emot men det maste goras. Jag maste komma in i rutinerna igen.

Hej. Ex

Lunch.

An ar det inte dags for lunch for mig men jag ser fram emot det. Beth och jag ska ga till S-Bar och sitta ute eftersom solen skiner och det ar ganska varmt.

Hit brukar vi ga pa fredagar och ta en avslappnande drink. Nar folk har sina leaving do's brukar det oftast ske pa S-Bar.
Maten ar ok och drinkarna med sa egentligen ar det inget speciellt med stallet. Men det ar nara jobbet och ganska trevligt.

Fx

Yesterday...

Gardagskvallen var trevlig. Champagne, underbar mat och trevligt sallskap. Vi i receptionen har faktiskt aldrig varit ute tillsammans sa det var jattekul. Var hogsta chef forsvann i vimlet som en iller medans vi andra tog ett bord och satt och snackade.  Stallet var coolt inrett och hade en bra atmosfar. Elinor tog nagra kort som hon far lagga upp sen nar hon har tid. Alicia, som ar var manager, ar blond och valdigt vacker for sina 53 ar och vi brukar skoja att hon kunde vara var mamma. Vi lurade faktiskt en man igar att jag och Elinor var hennes dottrar. Han gick pa det! Det var jattekul. Hon ar blond hon med och skulle nog kunna vara var mamma. Tyvarr foll det nar mannen fragade hur gamla vi var och Alicia inte visste...haha.

Idag skiner solen och det ar harligt hostvader har!

Pa mandag ska jag till optikern. Jag hoppas att jag far glasogon! Jag far sa ont i ogonen och huvudet nar jag sitter vid datorn hela dagarna sa jag hoppas nagot kan hjalpa!

Kram F

Espresso Martini.

For er som aldrig har smakat denna ljuvliga skapelse vill jag bara saga: DO IT!!!

Ingredienserna varierar lite sa har kommer tva olika.



Espresso Martini

Det bästa med en espresso omvandlat till en kall och krämig martini!

1 del vodka
1 del Bols Coffee (ny kaffelikör)
1 enkel espresso
en skvätt sockerlag (om du tycker att det behövs)

Skaka hårt med mycket is i en cocktailshaker.
Sila ner i ett cocktailglas.
Om du har skakat hårt nog får du ett vackert skum som lägger sig som en riktigt fin "créma" ovanpå drinken.

Garnera med 3 kaffebönor ovanpå skummet.



Har kommer nasta;

1 oz cold espresso
1 1/2 oz Absolut vodka
1 1/2 oz Kahlua® coffee liqueur
1 oz white creme de cacao

Mums!!!

Fx

Good Mood!

Idag ar jag pa ett stralande humor, se hur lange det haller i sig! Nej da, nu ska vi vara positiva!! Idag ar det fredag och det ar alltid harligt, tva langa lediga dagar att se fram emot.


Ikvall ska jag traffa Simon. Vi ska pa drinkar i Notting Hill, jag hoppas vi hittar nat stalle som erbjuder Espresso Martinis, fy fasen vad gott. Imorgon ska jag och Beth fixa iordning lite i lagenheten, sen kommer att par av hennes kompisar over. Jag ska till Elinor, vi ska gora drinkar och se dra till Clapham till Neals kompis fodelsedagsfirande.
Sondag har jag inte bestamt mig for vad jag ska gora an men formodligen recover, kanske aka till Sylwia, annars bara ta det lugnt och stada eftersom Tess kommer pa torsdag! Vad ska ni gora?

Kram F

Snart..

Om en halvtimma ska vi aka pa fest. Wehoo. Tiden bara slapar fram just nu. Boring. Det ar ganska lungt i receptionen just nu, inte sa manga samtal.

Ha en trevlig kvall. I know I will.

Kram E

London guide del 3 transport

Ja har kommer tredje delen. Hur man tar sig runt i London.

Flygplatser. Om man flyger med Ryanair hamnar man pa Stansted airport och darifran kan man aka tag till central London, med "Stansted express" till Liverpool street. Om man kommer sent pa natten sa har tagen slutat kora och man far da ta en buss (eller coach som man sager har) som gar till Victoria station, bussarna gar pa dagarna ocksa. Bussarna kor valdigt regelbundet bade till London och tillbaka till flygplatsen. Ungefar var 20:e minut. Bussen ar dessutom billigare an taget (saklart) men tar ju sjalvklart lite langre tid, strax over en timma pa natten och lite langre under dagen eftersom det ar mer trafik da. Taget tar ca. 20 minuter. Bussarna som kor till Victora ar Teravision och National Express. Kolla sa det star Victoria pa bussen. Bussarna star utanfor flygplatsen och vantar. Om man flyger med te x British Airways sa hamnar man pa Heathrow airport. Heathrow ligger lite narmare London an Stansted sa darifran kan man ta tunnelbanan hela vagen in till centrala London. Da ar det Piccadilly Line (den mork blaa linjen) man aker med.

Tunnelbana/ tube. Fran bade Liverpool St och Victoria kan man ta tunnelbanan till onskat resmal. Klicka pa kartan har under for att se den battre.



Dagskort/travel card. Dags kort gar att kopa pa alla underground stationer, och ibland i sma affar langs gatan. Ga in har och kolla. Dar star det lite om var man kan kopa det, hur mycket det kostar och vad som ingar. Annars ar det bara och fraga inne pa stationerna.

Anvandbara ord pa Engelska;

Coach = "Langfards bussar"
Bus = Vanliga linje bussar
Tunnelbana = Underground eller Tube station (inte subway)
Byxor = Trousers (inte "Pants" som man sager i USA for det betyder underklader i England sa det kan ju bli fel)

lunchshopping

Att impulshandla  pa lunchen ar egentligen ingen hit, oftast ganska dyrt och brukar leda till vanda...men idag tror jag att jag hittat nagot bra till kvallens bravader! En lila klanning fran French Connection.



Hit ska vi ikvall:

http://www.bowlerbarandgrill.co.uk/ kolla in, det verkar trevligt!!

Kram F

London guide del 2.

Som turist finns det ju en oerhord mangd saker/stallen/sevardheter att besoka.
Mest kand ar val Big Ben som vi ser pa bilden nedan.



I bakgrunden skymtar aven London Eye som blivit sa populart. Det ligger, precis som Big Ben, alldeles vi Themsen, men pa andra sidan.



En rolig sak att gora om man har tid ar att hoppa pa en sightseeingbuss. De tar dig runt staden och alla sevardheter och du behover inte oroa dig for att ga vilse elle missa nagot. Bussarna kostar inte sa jattemycket och oftast kan du kopa en dygnsbiljett  dar du kan hop on/hop off, alltsa kliva av och pa hur du vill och var du vill.

Tower Bridge ar ju en sevardhet i sig. Valjer man att aka en tur pa Themsen sa far man ju se allt pa vagen plus att du kan valja att aka till Greenwich som ju ar valdigt fint.



Ar man fotbollsintresserad sa kan man passa pa att besoka The Emirates Stadium (Arsenal), Wembley eller kanske Stamford bridge (Chelsea).

Covent Garden ar fint och val vart ett besok, shoppingen ar bra och stamningen ar trevlig.

Portobello Market i Notting Hill ar nagonting alla tjejer bor besoka. En superbra marknad med gammalt och nytt. Dar finns klader, smycken, skor...ja, allt.  Lordag ar dagen da denna marknad ska besokas.



Camden market ar ocksa en rolig och udda marknad, denna skall besokas pa sondagar.



Buckingham Palace ar aven ett turistmal som bor besokas. I narheten ligger aven Hyde Park som ar sevard.



Madame Tussauds har val ingen undvikit att ha hort talas om, finns tid och lust, ta er dit. Baker Street tube. Kom i tid da koerna kan ringla sig langa!!

Sen har vi ju de sjalvklara turistmalen som Leicester Square, Piccadilly Circus och Trafalgar Square. Dessa kan inte missas!



Fx


London Guide del 1 Shopping



Manga som aker till London fragar alltid var basta shoppingen ar och vart man ska ga ut. Det ar svart att svara pa eftersom London ar sa stor och det finns sa mycket att valja pa. Men Oxford Street (bilden ovan) ar nog fortfarande det basta stallet att ga pa. Kanske lite trakigt svar da alla aker dit. Men Oxford Street har alla affarer man vill ga i. Oxford Street, och sen Regent Street som ar den andra stora gatan som korsar Oxford st. Pa Oxford Street finns alla "high street stores" som Top Shop, H&M, Mango, Zara, French Connection, Ted Baker, Oasis, New Look, Miss Selfridge mm. Om man vill ga till affarer som Levis Store, Replay, Diesel, Miss Sixty, Fornarina, Office (jatte fina skor och stovlar men finns aven pa Oxford st) mm ska man ga till Carnaby Street (bilden nedan).



Carnaby street ligger inte langt ifran Regent st och Oxford St.



Dar pilen pekar. Det ligger inte langt fran Oxford Circus tunnelbana. Det ar bara att fraga sig fram.



Nar man ar i London maste man passa pa att besoka PRIMARK. Dom har nu oppnat en butik pa Oxford Street. En jatte stor affar. Mycket storre an alla deras andra butiker. Dom saljer en massa klader, och under klader och lite annat plock till laga priser. Den ligger ganska langt ner pa Oxford St mot Marble Arch hallet (kolla tunnelbanan) efter Bond Street tunnelbanan. Den roda linejen, Central line, ar den som gar genom Oxford St pa kartan. Det ar bast att komm tidigt pa morgonen, for sen ar det packat med folk harinne.



Sen finns det ju ocksa Bond Street for den som ar intresserad av att ga till Armani, Chanel, Gucci, Prada och alla andra fina affarer. Bond Street ligger mellan Oxford Circus och Bond street tunnelbana.



Sen ar det kul att aka till Harrods eftersom det ar sa kant. Da aker man till Knightbridge tunnelbana station. Dar ligger ocksa Sloane Square som ocksa har alla fina marken som Gucci och Chanel.

Affarerna pa Oxford St har oppet langre an dom flesta andra stallen i London. Vardagar ar det oppet mellan 10-19.00 och vissa affarer har oppet till 20.00. Torsdagar brukar dom flesta affarerna ha oppet en timma langre och stanger da 20.00 eller 21.00 beroende pa vilken tid dom normalt stanger. Pa lordagarna tror jag att det ar ungefar samma tider som pa vardagar, men pa sondagar oppnar dom runt 12.00 och stanger vid 18.00. Da kan man passa pa att gora lite turist grejer innan shoppingen.
Tips: tank pa att London bor oftast far betalt i slutet pa manaden (den sista dagen pa manaden) alltsa en vecka senare an vad dom flesta i Sverige far betalt, sa passa pa att ak pa en London weekend helgen innan loning sa slipper ni alltfor langa koer.

Ex

Good news!!

Idag messade Mamma med goda nyheter, jag ska till tandlakaren nar jag kommer till Sverige! Jag ser verkligen fram emot det, jag har konstant tandvark men vill inte ga har i London. Har gjort det forut och det blir aldrig bra.

Igar bakade jag scones at mig, Beth och Sylwia. Det blev jattegott och som vanligt  massor over. Vi at dom "the Swedish way" alltsa med ost och marmelad. Jag hade kopt en ganska stark cheddar och en sotsliskig hallonsylt, mums!!!



Ikvall ar vi i receptionen bjudna pa fest. En av jobbets consultants firma firar 2 ar och receptionen ar bjuden. Tydligen ska alla senior partners dit ocksa, det ska bli kul.

Frida x

I lordags

Har nagra bilder fran i lordags..

image75

Laura

image76

Jag och eh..Frida

London

Nu ar det sa att nagra utav mina slaktingar och aven lill kussens kompis kommer till London snart och da vill dom ha tips pa bra shopping och grejer att gora i London. Det ar ju sa svart att ge bra rad pa sant dar. Men nu ska jag och Frida forsoka klura ihop en "London Guide". Sa snart kommer ett inlagg om en massa grejer man kan gora i London.

Ex

IKEA

Godkvall!

Det blev inte Rocky igar, det blev IKEA i stallet. Neal hade bil igar (jobbets) och det ar inte sa ofta det hander. Sa det ar bast att passa pa nar man kan. Vi irrade dock bort oss nanstans langs vagen, och inte nog med det hade vi knappt nan bensin kvar i tanken och ingen bensin station i sikte. Tillslut stannde vi och fragade efter narmsta bensin station, men nar vi val kom dit var vagen avsparrad av typ 4 polis bilar. Efter att ha kollat kartan, tankat bilen, akt runt i cirklar och svurit hogt kom vi antligen fram till IKEA. Slutet gott.
Val inne pa IKEA hade dom ingenting kvar som vanligt, sa ingen matta, tvattkorg eller boxar som jag skulle kopa fanns. Men vi hittade en stor tavla till sovrummet (svart vit som alla andra tavlor o foton jag har), plantor till koket, en vas och lite annat sma plock. Sa resan var inte helt forgaves. Sen handla vi saklart lite svensk mat i mat butiken. Falukorv (till Neal), kraftost och brod hade dom (fryst) det har jag aldrig sett forut. Mums..

Vi ses i morgon igen, for da ar jag pa jobbet och kan skriva massor..

Kram E


Laura Lyxbyxa!

Laura skuttar in pa jobbet pa morgonen och kvittrar glatt: I found £60 on the footpath outside my gym.  Jag blir glad men sjalvklart avis...Hon vecklat ut sedlarna och upptacker att det inte ar £60, det ar £80!!!!!  Vilken tur va?!


Books.

Som vi har skrivit forut sa gillar ju bade jag och Elinor Camilla Lackberg och Stieg Larssons bocker. Jag har bara Predikanten men Elinor har de andra. Nar jag var i Sverige i somras sa kopte jag en av bockerna till henne, men jag laste den sjalv forst. Skicket hon fick boken i var inte det basta, kanterna var notta, den var fargad rosa efter att ha legat i min strandvaska med min bikini och var i allmant daligt secondhand skick...
Nyligen lanade jag Stieg Larssons Man som hatar kvinnor och ska nu lamna tillbaks den nar jag inser att jag sjalv inte skulle vilja kopa den for 1kr pa en antikvariat... ojoj.



Tors man fraga om man far lana en bok...? Elinor? Far jag?

Fx

Rocky

I helgen? I lordags var vi som sagt i Richmond och traffa Laura. At en massa goda tapas och sen drinkar pa det. Jag tog ocksa lite bilder, fast dom ar nog inte helt olika dom bilderna som Frida tog. Men tarzan har med sig kameran idag med alla bilder pa sa jag far lagga upp dom lite senare.

I fredags blev det lite for mycket vin da jag o Neal var pa puben och kollade pa rugbyn med nagra utav hans kompisar. Sen i sondags akte vi till Covent Garden och leta jacka. Men jag hittade ingen sa det slutade med att vi kopte Rocky DVD boxen pa HMV rean och akte hem och kollade pa det i stallet.

I kvall ar blir det sista Rocky filmen. "Eye of the tiger...dadadaaaaaa..."

image74

FAO Frida: Yes jag kommer med pa torsdag. Ska alla i receptionen med?

Ex

Richmond.

Hej kara vanner.

Har kommer som lovat lite bilder fran var kvall i Richmond.

Elli och Frida

Laura och Santas little helper.

Frida och Laura.

Ja, nu nar jag tittar pa bilderna inser jag att dom kanske inte ar speciellt roande... Men vi tog inte sa manga bilder efter middagen. Sorry.

Kram F

FAO Elinor!

Elli, we're back on!! Vi kan accessa allt. Men da slutar Alex  blogga....

Fest pa Torsdag? Vi ska alla ga, du maste haka. South Ken...Piers party.

Kram.

update: jo, sa lange varade den lyckan...access denied....

Oktober.

Idag har det inte blivit mycket skrivet, inget alls faktiskt... Sorry.

Snabb summering av helgen,
Fredag: Hemmakvall.
Lordag: Lugn dag, sen ut med tjejerna i Richmond. (Kort kommer imorgon)
Sondag: I sangen till 3, sen ut pa middag med Simon. Trevligt.

Nu slutar jag snart. Imorgon borjar jag 12, ska bli sa skont!!!

KRAM F

RSS 2.0